Király Gábor 2019-ig a kapuban maradhat

Király Gábor; Varga Roland; Kovács Lóránt akció EGYÉB TÁRGY FOTÓ FOTÓ ÁLTALÁNOS FOTÓTÉMA gól Közéleti személyiség foglalkozása labda sportoló SZEMÉLY TÁRGY
Sopron, 2016. április 30. A ferencvárosi Varga Roland (k) gólt szerez a Haladás játékosai, Király Gábor (b) és Kovács Lóránt (j) között a labdarúgó OTP Bank Liga 33., utolsó fordulójában játszott Szombathelyi-Swietelsky Haladás – Ferencváros mérkőzésen Sopronban 2016. április 30-án. MTI Fotó: Illyés Tibor
Vágólapra másolva!
Király Gábor két évvel meghosszabbítja a jövő nyáron lejáró szerződését klubjával, a Haladással - erősítette meg az NB I-es csapat hivatalos honlapja.

Király tavaly nyáron, az angol Chamiponshipben szereplő Fulhamtől tért vissza szülővárosába, Szombathelyre. A 107-szeres válogatott kapus akkor két évre írt alá.

"Gáborral régóta beszélgetünk 2017 nyarán lejáró szerződése meghosszabbításáról, már megkapta az írásos ajánlatunkat is, amely újabb két évre szól" – mondta a Haladás weboldalának Tóth Miklós, a szombathelyiek ügyvezető igazgatója. "Úgy látjuk, változatlanul remek formának örvend és később is a csapat segítségére lehet. Most úgy gondolom, megegyezünk a folytatásról."

Még nem tudja, hétvégén védhet-e a Fradi ellen Forrás: MTI/Illyés Tibor

A kapus az egy hónappal ezelőtti Videoton–Haladás meccsen combközelítő-izom sérülést szenvedett, azóta Rózsa Dániel védi a szombathelyi kaput.

"Amikor hazatértem sem titkoltam, hogy Szombathelyről én már nem megyek sehová, egyszer majd itt fejezem be pályafutásomat" – mondta Király Gábor. "Ha szükség van a szolgálataimra, jövő nyártól is szívesen maradok a Haladásnál – örülök, hogy klubom is úgy gondolja, folytassuk a közös munkát. De nem szeretnék a dolgok elé menni, most az a legfontosabb, hogy ismét teljesen egészséges legyek."

Hozzátette, a tervek szerint, szépen gyógyul, nincs semmi komplikáció, minden nap kezelésre jár, még akkor is, amikor a csapatnak nincsen edzése. "Azt azonban most még nem tudom megmondani, szombaton védek-e az FTC ellen. Hiszen az egy dolog, hogy esetleg rendbe jövök, ám vissza kell nyernem az erőnlétemet is."