Társoldalunk:

Megvan a Dunaszerdahely első bravúrgyőzelme László Csabával

2016.10.29. 20:53

Második győzelmét aratta a szlovák bajnokság 14. fordulójában a Dunaszerdahelyi AC, amely első pontjait szerezte meg László Csaba vezetőedző irányításával.

Az új trénernek ez volt a második meccse a felvidéki csapat kispadján, a múlt héten 1–0-ra kikapott a Nagyszombattól idegenben a DAC, amely a Miava otthonában viszont 2–1-re nyerni tudott szombaton.

A Dunaszerdahely a 10., a Miava a 4. helyről vágott neki a fordulónak.

„Nagyon sportszerű meccs volt. Az első 15 percben problémáink voltak, látszott, hogy a több vereség után a csapat elvesztette az önbizalmát – kezdte László Csaba a DAC hivatalos honlapján. – Az első gólt nagyon gyorsan bekaptuk, a hazaiak akkor azt gondolták, hogy akár öt góllal is megnyerhetik a találkozót. Mi azonban visszajöttünk a meccsbe, ezért gratulálok a csapatnak, 1–1 után mi kontrolláltuk a játékot. A szünetben elmondtam, milyen játékot várok el, tudtuk, hogy a második félidő elején nagyon agresszív lesz az ellenfél. Szerencsénk volt, hogy nem kaptunk gólt, de a szerencsét is ki kell érdemelni. A legjobb időben jött a győzelem, ami kellett nekünk, mint a friss víz és a friss levegő.”

László Csaba (balra) egy felvidéki magyar csapatnál próbál szerencsétForrás: MTI/Varga György

A DAC új stadionja lassan elkészül, jelenleg ilyen állapotban van: