Óriási ünneplés kísérte a zöld-fehérek régóta várt bajnoki címét

Palmeiras x Chapecoense
SAO PAULO - SP - 27/11/2016 - BRASILEIRO A 2016/PALMEIRAS X CHAPECOENSE - Jogadores do Palmeiras comemoram o titulo apos partida contra a Chapecoense pelo Campeonato Brasileiro A de 2016 na Arena Allianz Parque. Foto: Marcello Zambrana/AGIF
Vágólapra másolva!
Győzelemmel búcsúzott hazai közönségétől a brazil Palmeiras labdarúgócsapata, mely vasárnap éjszaka vehette át a bajnoki címért járó trófeát, története során kilencedszer.

A zöld-fehér együttes - amelynek szurkolói 1994 óta vártak kedvenceik újabb diadalára - már egy héttel ezelőtt, a közvetlen rivális Flamengo botlásával bebiztosította első helyét, ám a győzelemért járó trófea átadására az utolsó előtti fordulóban került sor, mivel ebben az idényben most játszott utoljára hazai pályán a csapat.

"Végre megszabadultunk a vállunkat nyomó 22 éves tehertől" - utalt a serleg átvételekor a hosszú, bajnoki cím nélküli böjtre Dudu, a Palmeiras csapatkapitánya.

A hétvégi volt a brazil bajnokság utolsó előtti fordulója, a Palmeiras a Chapecoense csapatát győzte le 1-0-ra Fabiano 25. percben szerzett góljával.

Nem csak a stadionban örültek:

A csapat keretének legérdekesebb tagja minden bizonnyal Zé Roberto. A 84-szeres brazil válogatott 42 évesen először lett brazil bajnok, azok után, hogy hosszú karrierje során nyert bajnoki címet a Real Madriddal (1997), és

négyszer ünnepelhetett Bundesliga-elsőséget a Bayern Münchennel

(2003, 2005, 2006, 2008). A brazil válogatottal 1997-ben és 1999-ben Copa Américát, 1997-ben és 2005-ben pedig Konföderációs Kupát nyert. 2006-ban bekerült a németországi világbajnokság álomcsapatába is. Az idei szezonban 29 mérkőzésen lépett pályára, ezeken két gólt szerzett.

Zé Roberto őrzi nagyszerű formáját Forrás: AGIF/1137/Ale Cabral

Mellette még egy olyan tagja volt ennek a keretnek, akit kiemelt médiafigyelem kísért az idény során: a 19 éves Gabriel Jesus ebben az idényben lett tagja az első keretnek, és rögtön az új Neymart látták benne. Nem is okozott csalódást:

45 találkozón 16 gólt lőtt, és immár hatszoros brazil válogatottnak mondhatja magát (öt góllal a neve mellett).

A múlt idő pedig azért indokolt, mert ő ezzel a bajnoki címmel elbúcsúzik a Palmeirastól, hogy januárban már az őt 27 millió fontért megvásároló Manchester Citynél kezdje meg 2021-ig szóló szerződése kitöltését.

Idén minden összejött neki:

A bajnokcsapat az utolsó játéknapon a kiesés elkerüléséért harcoló Vitória vendége lesz.