Újabb 100 millió eurós fogásra készül a Manchester United

Horizontal
Atletico Madrid's French forward Antoine Griezmann celebrates after scoring his team's second goal during the Spanish league football match SD Eibar vs Club Atletico de Madrid at the Ipurua stadium in Eibar on January 7, 2017. / AFP PHOTO / ANDER GILLENEA
Vágólapra másolva!
Sajtóértesülés szerint a francia válogatott Antoine Griezmann megállapodott a Manchester Uniteddel, és a nyáron elhagyja az Atlético Madridot.

A Yahoo Sport honlap csütörtökön arról számolt be, hogy az angol klub több mint 100 millió eurót fizet a 25 éves játékosért.

Antoine Griezmann Forrás: AFP/Ander Gillenea

A csatár 39 válogatott meccsen 14 gólt szerzett, és oroszlánrészt vállalt abban, hogy a franciák bejutottak tavaly a hazai rendezésű Európa-bajnokság döntőjébe. Griezmann egyben az Eb gólkirálya lett, hat találattal. Ugyancsak jelentős szerepe volt abban, hogy az Atlético Madrid az előző idényben a fináléig menetelt a Bajnokok Ligájában, januárban pedig – Cristiano Ronaldo és Lionel Messi mögött – a harmadik helyen végzett a France Football Aranylabda-szavazásán.

A támadó a Real Sociedadnál kezdte profi pályafutását, miután Franciaországban nem találtak olyan klubot, amelyik fantáziát látott volna a vékonydongájú kis lurkóban. Innen szerződött 2014-ben a spanyol fővárosba, ahol gyorsan alapembere lett a története egyik legjobb időszakát élő Atlético Madridnak, amelyikkel spanyol Szuperkupát is nyert.

A nyári Eb-n Maconban megszálló kollégánk így írt a város leghíresebb szülöttjéről:

Az angyalarcú ördög, aki a szépségkirálynőt is lenyomja