Társoldalunk:

Husztit emberként kezeli a Frankfurt edzője

2017.02.03. 17:23

Achilles-sérülése miatt még egy-két jó szezonja lehet Huszti Szabolcsnak, ezalatt pedig megérdemli, hogy némi pénzt keressen Kínában, nyilatkozta Niko Kovac, az Eintracht Frankfurt labdarúgócsapatának edzője.

"Szabinak jelentős szerepe volt abban, hogy tavaly kiharcoltuk az élvonalban maradást. De abban is, hogy jelenleg a harmadik helyen állunk a bajnokságban" – idézte Niko Kovacot, a Frankfurt edzőjét a Transfermarkt.de portál.

„Azonban már 34 éves, problémái vannak az Achillesével, nem fog sokáig futballozni. Az a kérdés, edzőként vagy emberként tekintsek rá. Utóbbi választottam, és megadtam neki az esélyt, hogy elszerződjön. Egy vagy két éve lehet még, megérdemli, hogy ezalatt egy csomó pénzt keressen Kínában" – tette hozzá.

Huszti Szabolcs valóban Kínában folytatjaForrás: AFP/Daniel Roland

A magyar játékos 2014 júliusától másfél éven át a Csancsun Jataj játékosa volt, 2015. december 30-án onnan szerződtette a Frankfurt. A kínai klub azonban olyan ajánlattal állt elő, amit nem lehetett visszautasítani: a Blikk úgy tudja, 3,3 millió eurót (durván egymilliárd forintot) fog keresni egy évben.