Kubatov: Nincsen bennem harag

Kubatov Gábor
Budapest, 2014. április 23. Kubatov Gábor, az FTC elnöke a klub népligeti sporttelepén 2014. április 23-án. Bejelentették, hogy a LUSS Kft. lesz az FTC új stadionjának üzemeltetője, a felek tízéves megállapodást kötöttek. MTI Fotó: Mohai Balázs
Vágólapra másolva!
Bár Csányi Sándor, a Magyar Labdarúgó Szövetség elnöke egy hét elején adott interjúban keményen fogalmazott a Ferencvárossal kapcsolatban, Kubatov Gábor, az FTC elnöke cseppnyi haragot vagy sértődöttséget sem érez emiatt. A Nemzeti Sportnak elmondta, a rendszerváltás utáni legjobb MLSZ-elnökkel jó viszonyt ápol, de szerinte az apparátussal problémák vannak.

Csányi Sándor, a Magyar Labdarúgó Szövetség elnöke kedden a Nemzeti Sportban úgy nyilatkozott, a szurkolókkal törekedni kell a kompromisszumra, mert rengeteget tehetnek hozzá egy csapat teljesítményéhez. Nehezményezte, hogy a Ferencváros konkrét vádak nélkül kritizálta játékvezető munkáját, és „elhangzott, valakik eldöntötték, hogy a Ferencváros nem lehet bajnok... Úgy gondolom, hogy gyáva dolog az efféle, nem konkrét vád megfogalmazása, arra viszont sajnos alkalmas, hogy lejárassa az egész magyar labdarúgást, megkérdőjelezze a bajnokság tisztaságát."

A sportnapilap pénteken megszólaltatta Kubatov Gábort, a Ferencváros elnökét, aki reagált a kritikára.

Kubatov Gábor, az FTC elnöke Forrás: MTI/Mohai Balázs

De azt biztosan állíthatom, a kritika nem az elnök úrnak szólt" – nyilatkozta Kubatov Gábor, hozzátéve, hogy roppant tanulságos az, ami történt.

„Bennem nincs cseppnyi harag vagy sértettség sem, sőt elmondhatom, hogy személyes jó viszonyt ápolok az elnök úrral, ráadásul Csányi Sándort a rendszerváltás utáni legjobb MLSZ-elnöknek tartom. Ő csak beletesz a magyar futballba, és nem kivenni akar, szerelmese a magyar labdarúgásnak, és elvitathatatlan, hogy az elnöki munkájának hála minden pillére áll a focinknak, anyagilag stabil és átlátható, valamint fejlesztések zajlanak, szakmai előrelépés is történt" – mondta.

Szerinte azonban az apparátussal baj van, az MLSZ-nek ugyanis számos olyan kezdeményezése van, amit nem tud befejezni.

„Talán a legmarkánsabb példa, hogy nem képes elkészíteni hosszabb távon az időpontra lebontott teljes meccssorsolást... Miközben a kluboktól a feszes rendet követeli meg a szövetség – amelynek úgymond minden porcikájával az MLSZ-t alkotó klubokért illene tevékenykednie -, gyakran következetlenül, a csapatok érdekeinek figyelembe vétele nélkül működik. Illetve igencsak következetes abban, hogy ha úgy véli, sérelem érte, rögvest bírságol, büntet" – mondta.

Forrás: MTI/Kovács Tamás

Kubatov hozzátette, szerencsés klub a Ferencváros, hiszen náluk akkor is a bajnoki cím megszerzése a cél, ha az ificsapattal kell kiállni a meccsekre.

Thomas Dollnak játékosként és edzőként is van neve a nemzetközi futballéletben. Ralf Zumdick és Theo Schneider is tekintélyes múltú szakvezető, és ami ugyanilyen fontos, ma a ferencvárosi futballista azt látja, hogy éppolyan körülmények között készítik fel, mint teszik Berlinben vagy Brüsszelben."

A Fradinál már a jövőt építik, a népligeti sportcentrum már most is jelentős utánpótlásközpontnak számít, és hamarosan még több tehetségnek lehet ott minőségi képzést adni.

- tette hozzá.

Kubatov beszélt arról is, hogy ellenzi a fizetési sapka bevezetését, mert szerint ezzel ismét eljönne az a korszak, amikor bújtatott pénzeket fizetnének ki játékosoknak.