Marad a válogatott védő eltiltása, bajban a DVTK

Horváth Ferenc Diósgyőr
Debrecen, 2016. november 19. Horváth Ferenc, a DVTK vezetőedzője (b) és a diósgyőri Lipták Zoltán (j) öröme a labdarúgó OTP Bank Liga 16. fordulójában játszott Diósgyőri VTK - Swietelsky Haladás mérkőzésen a debreceni Nagyerdei Stadionban 2016. november 19-én. A sereghajtó Diósgyőr ideiglenes otthonában, Debrecenben 2-1-re legyőzte a Haladás együttesét. MTI Fotó: Czeglédi Zsolt
Vágólapra másolva!
A Magyar Labdarúgó Szövetség fegyelmi bizottsága a keddi tárgyalást követően sem csökkentette Lipták Zoltánt öt mérkőzésre szóló eltiltását.

A DVTK csapatkapitányát még a Vasas elleni bajnokin állította ki Kassai Viktor játékvezető, miután - az MLSZ honlapjának indoklása szerint - "ellenfelével szemben sportszerűtlen módon viselkedett, majd kiállítása után a játékvezető személyére sértő kifejezést használt, és a játékvezetővel szemben fenyegetően lépett fel".

Lipták Zoltán elvesztése komoly érvágás lehet a Diósgyőrnek. Forrás: MTI/Czeglédi Zsolt

Az MLSZ ítélete azt jelenti, hogy a 32 éves védő ebben a szezonban már nem léphet pályára, így ki kell hagynia a Mezőkövesd, az MTK Budapest és a DVSC elleni mérkőzéseket is.

Mindhárom összecsapás élet-halál kérdés lesz, mivel jelen pillanatban a 9. helyen álló DVTK, a 10. helyezett Mezőkövesd és a 11. kiesőhelyen álló MTK is 35 pontot gyűjtött az NB I-ben. A DVSC 37 ponttal a 8. helyen áll az OTP Bank Ligában.