Társoldalunk:

Mourinho a következő 15 évben is a ManUnited edzője lenne

2017.07.19. 10:09

José Mourinho szeretné visszaadni a szurkolóknak azt a folytonosságot, amit Sir Alex Ferguson irányítása alatt megszoktak.

A Manchester United jelenleg Amerikában készül, ahol a Bajnokcsapatok Európa Kupája felkészülési tornán vesz részt. Az 54 éves edző az ESPN-nek nyilatkozva elmondta, szeretné visszaállítani azt a stabilitást, ami Sir Alex Ferguson irányítása alatt jellemezte a klubot.

„Készen állok a feladatra – kezdte Mourinho. – Készen állok rá, hogy még 15 évig a ManUnited edzője legyek. Bevallom, nagyon nehéz, mert óriási a nyomás, itt mindenki a győzelmet várja tőlem.Azon vagyok, hogy megmutassam az embereknek, a munkám túlmutat az eredményeken.

José Mourinho rengeteg kritikát kapott az első szezonjábanForrás: AFP/Odd Andersen

Ferguson 27 évig volt a ManUnited edzője, a szurkolók hozzászoktak a folytonossághoz. „David Moyes és Louis van Gaal után érkeztem, a második szezonomat kezdem, remélem képes leszek hosszútávon megadni azt a stabilitást, amit megérdemel a klub."

Mourinho rengeteg kritikát kapott az első évében, annak ellenére, hogy Európa Ligát és angol Ligakupát nyert.A ManUnited a hatodik lett a bajnokságban, és ugyan csak ötször kapott ki a bajnokságban, 15 döntetlent játszott, ami a legtöbb volt a 2016/2017-es szezonban. Ráadásul a top5 ellen idegenben pocsék volt a csapat mérlege: 2 döntetlen és 3 vereség, 1 rúgott és 8 kapott gól.