Társoldalunk:

Dibusz: Csalódást okoztunk a szurkolóinknak és magunknak is

2017.08.06. 21:58

Az OTP Bank Liga 4. fordulójában a kört megelőzően mindössze egyetlen ponttal szerénykedő Debrecen fogadta a bajnoki címre pályázó Ferencvárost a Nagyerdei Stadionban, így némileg meglepő, hogy a Fradinak végül meg kellett elégednie az egyik ponttal. Dibusz Dénes és Tőzsér Dániel szavaiból kiderül, hogy melyik csapat örült jobban a döntetlennek. Helyszíni.

A találkozó előtt sikerült egy-két hazai szurkolóval szót váltani, akik egyöntetűen azt mondták, hogy bár a csapatnak jelenleg nem túl acélos, de a Ferencváros elleni összecsapást biztosan megnyeri Herczeg András csapata. Mi mást is mondhatna a szurkoló. Viszont a tipp nem jött be, bár a játék képe alapján nem volt messze tőle a DVSC.

A debreceni szurkolók kiváló hangulatot teremtettekFotó: Hirling Bálint - Origo

A hivatalosan 5306 néző előtt, jó hangulatot hozó találkozó első félidei játékáról bátorság lenne azt állítani, hogy közönségszórakoztató lett volna. Inkább a kőkemény összecsapások, nagy csaták domináltak, a futballba ellenben mindkét oldalon nagyon sok hiba csúszott. Az előzmények tekintetében a kapkodó játéknál talán még meglepőbb volt, hogy a gólszerzési lehetőségek a DVSC előtt adódtak.

A félidőben tizenegyesrúgásokkal szórakoztatták a közönséget Debrecenben. Már az első lövés bement, amely után a játék szervezője viccesen meg is jegyezte, hogy már most több gól esett, mint az első félidőben.

Küzdelemben nem volt hiányFotó: Hirling Bálint - Origo

A második játékrészre a Ferencváros játékosai pár perces késéssel érkeztek, ami nem is csoda, Thomas Dollnak biztosan volt mondanivalója a szünetben. A német edző ráadásul kettőt változtatott is, Böde Dániel és Julian Koch becserélésével próbálta felpörgetni a Ferencvárost.

Hiába a vendég cserék, a játék képe nem sokat változott, a komoly lehetőségek inkább a Debrecen előtt adódtak, igaz ez akkor is, ha játékban már kiegyenlítettebb volt a helyzet. A temérdek hibát láthatóan Thomas Doll is nehezen viselte a kispadnál.

Húsz perccel a vége előtt Fernando Gorriarán tört be a tizenhatoson belülre, Ferenczi János csúszott oda, a ferencvárosi kispad egy emberként ugrott fel, de Szabó Zsolt szerint nem történt szabálytalanság.

Dibusz Dénes dicsérhető a FerencvárosbólFotó: Hirling Bálint - Origo

"Nyilván téma volt és vissza fogjuk nézni. Mindenesetre gyanús volt, bár én voltam a legmesszebb az esettől."

"A játékvezető így döntött, el kell fogadni. Persze jó lett volna büntetőt rúgni és azzal megszerezni a vezetést, akkor talán a három pont is meglett volna. Viszont összességében nem volt benne több, ezt el kell fogadni" - mondta az esetről a Ferencváros kapusa, Dibusz Dénes az Origónak. 

A találkozó utolsó tíz perce mindkét oldalon hozott meleg pillanatokat – pedig ekkor már a fekete viharfelhők is a stadion felett jártak –,gólt viszont ma nem láthatott a közönség, de legalább az esőt megúszta mindenki.

Az időjárás csak riogatta a főszereplőketFotó: Hirling Bálint - Origo

Otigba Kenneth a végén még magyarázott egy sort, kis híján ki is állította érte Szabó Zsolt, de végül a csapattársaknak köszönhetően csak sárgával a zsebében ment az öltözőbe. A meccs után sok szomorú ferencvárosi arcot lehetett látni. 

"Igazából ma is úgy készültünk, hogy ha megszerezzük a három pontot, akkor akár a tabella élére is ugorhatunk. Ez volt a cél, de nagyon kevés valósult meg belőle sajnos.

"El kell indulni felfelé, ez nem is lehet kérdés" - mondta a Fradival a napokban hosszabbító labdarúgó. 

A DVSC középpályása, Tőzsér Dániel a meccs előtt aláírta volna a döntetlent, ám a találkozó után már volt hiányérzete.

"A helyzetünket tekintve nyerni szerettünk volna, de a Ferencváros esélyesebb volt, ha a kereteket nézzük. Mellettünk szólt a hazai pálya, de látatlanba valószínűleg aláírtam volna az egy pontot. A meccs képe alapján már nem örülök neki."

"Nagyon szervezetten és okosan játszottunk. Mindenki tudta, mi a dolga a pályán. Sajnos a befejezéseknél, a kapu előtti utolsó passzoknál nem vagyunk elég hatékonyak ebben az évben. Bízom benne, hogy ez hamarosan megfordul és akkor meg tudjuk nyerni a mérkőzéseinket. Remélem, hogy a Fradi ellen mutatott játékkal megindulunk majd felfelé a tabellán."Nem szeretnénk hátul sokáig tanyázni. Nagyon sok hasonló képességű csapat van az NB I-ben, sok körbeverés lesz - mondta az Origónak Tőzsér Dániel. 

Harcos volt a DebrecenFotó: Hirling Bálint - Origo

A DVSC válogatott játékosától azt is megkérdeztük, vajon még mindig különleges érzésekkel lép-e pályára az FTC ellen. 

"Mindig jó emlékeim lesznek a Fradiról, szeretem a mai napig. Sok haver, barát futballozik most is a csapatban, úgyhogy mindig különleges találkozó lesz ez számomra."

De milyennek látta a mérkőzést Dibusz Dénes?

"Ha egészében nézzük a találkozót, akkor nem volt több benne. Nem volt olyan kirívóan nagy gólhelyzetünk, amelyre azt tudnám mondani, hogy azzal nekünk állt volna a meccs, ha berúgjuk."Csalódást okoztunk a szurkolóinknak és magunknak is."

"Nem tudom, hogy a múlt heti jó játék után hogy sikerült most ennyire gyengére a mérkőzés. Mindenki keveset nyújtott, az egész csapat a tudása alatt játszott."Ez most olyan probléma, amelyre meg kell találnunk a megoldást."

Az, hogy a Debrecen megindul-e felfelé, vagy a Ferencváros megtalálja-e a megoldást a problémákra, az jövő hétvégén kiderül.