Társoldalunk:

Juhász Roland: Ezen a szinten ilyen hibák nem férnek bele

2017.08.24. 23:20

A Videoton az Európa-liga negyedik fordulójának visszavágóján annak a tudatában léphetett pályára a felcsúti Pancho Arénában, hogy a Belgrádban elért gól nélküli döntetlen után akármilyen különbségű győzelmet arat, bejut a második számú európai kupasorozat csoportkörébe. Ám hiába dolgozott ki számtalan helyzetet a magyar csapat az első félidőben, a gólokat - hármat - a Partizan lőtte. A második félidőben a Juhász Roland korai kiállítása miatt emberhátrányban játszó Nikolic-legénység a hajrában kapott még egyet, így végül 4-0-ra kikapott, és búcsúzott az európai futballszíntértől.

A találkozó az első másodperctől kiváló hangulatban zajlott, a Videoton és a Partizan fanatikusai hatalmas hangpárbajt vívtak, kiváló körítést kölcsönözve az összecsapásnak. De nem csak az ultrák szurkoltak a székesfehérvári együttesnek, a Pancho Aréna VIP-teraszán, Orbán Viktor és Dzsudzsák Balázs is szorított a magyar sikerért. 

Orbán Viktor, Dzsudzsák Balázs, Videoton vs. Partizan, Európa LigaFotó: Polyák Attila - Origo

A Videoton hatalmas elánnal vetette bele magát a találkozóba, Loïc Nego öt perc elteltével megszerezhette volna a vezetést, de Vladimir Sztojkovics hatalmas bravúrt mutatott be. Ahogy azonban ilyenkor lenni szokott, a kihagyott helyzetet megbüntette a szerb ellenfél, Asmir Suljic labdavesztése után Léandre Tawamba kapott labdát a jobb oldalon, és a lemaradó Fiola Attila előtt 14 méterről a túlsó sarokba lőtt,  így már hat perc játék után nagy bajba került a Videoton. A szerb kollégák nem voltak szívbajosak, hosszú másodpercekig ugrálva ünnepelték a vendégek találatát. 

A Videoton hiába dolgozott ki több helyzetet az első félidőbenFotó: Polyák Attila - Origo

Viszont a székesfehérvári csapaton egyetlen másodpercig sem lehetett látni, hogy megfogta volna a bekapott gól, gyorsan két-két nagy helyzet adódott Danko Lazovics és Ezekiel Henty előtt is, ám egyenlítenie nem sikerült a magyar csapatnak. A Videoton továbbra is sokkal jobban játszott, mint az ellenfele az egyébként kiváló játékot és iramot hozó mérkőzésen. De az életnek sikerült ismételnie önmagát: a jobbnál jobb lehetőségeket hiába a Videoton dolgozta ki, az újabb gólt a Partizan szerezte. Fiola Attila hibája után Uros Djurdjevics tálalt Seydouba Soumah elé a 26. percben, akinek már nem volt nehéz dolga. Annál inkább a Videotonnak, amelynek ekkor már három gólra volt szüksége a továbbjutáshoz.

Egy perccel később nagyot fordulhatott volna a találkozó, ám Bojan Osztovics a tizenhatos előtt hiába lökte fel a gólhelyzetben kapura törő Asmir Suljicot, André Marriner játékvezető csak sárga lapot adott a piros helyett.  A szegény embert az ág is húzza alapon szűk tíz perccel a félidő vége előtt Marko Jankovics passzát Uros Djurdjevics váltotta gólra. Ekkor már az sem tűnt fel senkinek, hogy a szerb sajtó munkatársai ünnepelnek. Mondhatnánk, hogy a harmadik gól után néma csend honolt Felcsúton – magyar oldalon mindenképp –, de ez nem igaz, mert a Partizan szurkolói önkívületi állapotban ünnepeltek. Volt is mit, mivel a csapatuk 3-0-ra vezetett a félidőben, annak ellenére, hogy játékban a Videoton volt a jobb, csak a helyzetkihasználással hatalmas gondok voltak, míg a másik oldalon szinte mindenből gól lett.

A Partizannak minden sikerült az első félidőbenFotó: Polyák Attila - Origo

A második félidő legelején tovább sokasodtak a Videoton gondjai: még a szünetben le kellett cserélni sérülés miatt Ezekiel Hentyt, majd a 47. percben Juhász Roland Uros Djurdjevics elleni szabálytalansága André Marriner játékvezető szerint sárga lapot ért, és mivel a magyar védőnek ez volt a második, emberhátrányba is került a Vidi.

Juhász Roland a kiállítás sorsára jutottFotó: Polyák Attila - Origo

Juhász Roland szerint butaság volt tőle a második sárga lapot érő szabálytalanság. 

"Az elsőt semmiképpen nem mondanám sárga lapnak, viszont a második az volt. Butaság volt részemről. Nem jellemző rám, most sem vesztettem el a fejemet, de nehéz azt mondani 0-3 után, hogy ezen múlt volna." 

Ekkor talán már a legfanatikusabb székesfehérvári drukkerek sem bíztak a visszaútban.

Innentől kezdve pedig, ahogy az előre borítékolható volt, a Partizan nem sietett, okosan ölte az időt. Sokszor nagyon hosszú percekig csak passzolgatott a mezőnyben, jól kihasználva az emberelőnyét a belgrádi gárda. A Videoton játékosai letámadtak becsülettel, de érezhető volt, a játékosok is tudják, hamarosan véget ér számukra az európai kupaszereplés. 

A mérkőzés utolsó szakaszában még mindkét oldalon adódtak kisebb lehetőségek, a hajrában ebből egyet Uros Djurdjevics értékesített (0-4), a Videoton pedig búcsúzott az európai futballszíntértől. 

"Nagyon fejetlenül kezdtük a mérkőzést, mindenképpen gólt szerettünk volna szerezni. Éreztük a lehetőséget, és ez elvitte a csapatot. Ugyanúgy kezdtünk, mint a Bordeaux ellen, megvoltak a helyzeteink, jól játszottunk, de kontrából megbüntettek minket. A kapott gól megfogta a csapatot, pedig nem lenne szabad, főleg nem ennyire. Arról nem is beszélve, hogy még 80 perc hátravolt. Most sajnos vége van az európai kupaszereplésnek, de ebből tanulnunk kell" - mondta Kovácsik Ádám a lefújás után. 

Kovácsik Ádám érhető módon nem volt boldogFotó: Polyák Attila - Origo

A Partizan támadója, Léandre Tawamba sokkal elégedettebb volt, mint a magyar kapus. 

„Nagyon örülök a sikernek, annak pedig még jobban, hogy 4-0-ra sikerült nyerni a Videoton ellen. Nem sokan gondoltak volna előzetesen ilyen eredménye, ez is az együttesünk erejét mutatja. Kiválóan működtünk a mérkőzésen csapatként."

Nagy volt az öröm a PartizannálFotó: Polyák Attila - Origo

„Nagyon csalódottak vagyunk, nem erre számítottunk. Sajnos az első félidőben megsérültem, így nem tudtam segíteni a csapatnak a folytatásban. Igazából az első félidőben eldőltek a legfontosabb kérdések, mivel nagy hibákat követtünk el. A Partizan pedig kegyetlenül kihasználta" - árulta el Ezekiel Henty.

Végül pedig Juhász Roland a kiállítása mellett a mérkőzésről is beszélt.

"Négy ajándékgólt nem illik adni ezen a szinten, mi megtettük. Ezt a meccset se kezdtük rosszul, de pont azokból a kontrákból kaptuk a gólokat, amelyekre készültünk. Tudtuk, hogy nagy erősségük. 

Ma teljesen szétestünk, a játék egy elemében sem nyújtottunk jó teljesítményt. Eddig fejlődő játékot tudtunk produkálni, de a Partizan ellen szétesett ez a gépezet. Ilyen hibák nem férnek bele, de rendezni kell a sorokat, mert vasárnap már a Ferencváros elleni rangadó vár ránk."