Ausztrália játszik az interkontinentális pótselejtezőn

Horizontal
Tim Cahill of Australia (C) celebrates with teammates after scoring against Syria during their 2018 World Cup football qualifying match against Syria played in Sydney on October 10, 2017. / AFP PHOTO / WILLIAM WEST / -- IMAGE RESTRICTED TO EDITORIAL USE - STRICTLY NO COMMERCIAL USE --
Vágólapra másolva!
Az ausztrál válogatott játszhat interkontinentális pótselejtezőt a jövő évi oroszországi labdarúgó-világbajnokságra, miután az ázsiai pótselejtező keddi visszavágóján 2-1-re legyőzte a vendég szír együttest.

Az első mérkőzés 1-1-es döntetlennel zárult, a Szíria számára hivatalosan hazai találkozóra az országban tapasztalható háborús helyzet miatt a malajziai Melakában került sor. Ezúttal Sydneyben találkoztak a csapatok, és a szaúd-arábiai al-Ahli SC légiósa, az első mérkőzésen is gólszerző Omar al-Szoma szerzett vezetést a vendégeknek a 6. percben, majd hét percre rá a Melbourne City támadója, Tim Cahill egyenlített. A rendes játékidőben több gól nem esett, a hosszabbítás elején a szírek emberhátrányba kerültek, ezt kihasználva

Cahill újra betalált, és ezzel eldöntötte a párharcot.

A közel-keleti együttes már azzal is történelmi tettet hajtott végre, hogy pótselejtezőt vívhatott, ugyanis korábban még soha nem jutott ilyen messze a kvalifikációban.
A párharc győzteseként az ausztrál válogatott interkontinentális pótselejtezőt játszik az észak- és közép-amerikai zóna (CONCACAF) negyedik helyezettjével. Az ottani selejtezők magyar idő szerint szerda hajnalban zárulnak, negyedikként a jelenleg harmadik Egyesült Államok (12 pont), illetve az őt követő Panama (10) vagy Honduras (10) végezhet.

Vb-pótselejtező, ázsiai zóna, visszavágó:
Ausztrália-Szíria 2-1 (1-1, 1-1, 1-1)
Továbbjutott: Ausztrália, 3-2-es összesítéssel