Vágólapra másolva!
Az RB Leipzig 21 éves támadója, Timo Werner nem utazott el csapatával Dortmundba, a lipcseiek soron következő bajnoki mérkőzésének helyszínére. Német sajtóértesülések szerint a Borussia fanatikus szurkolói állnak a dolog hátterében. 

Werner a Bajnokok Ligája legutóbbi játéknapján, amikor csapata a Besiktas otthonában vendégszerepelt, előbb füldugót, majd cserét kért a stadionban uralkodó hangzavar miatt, így számára, csupán 30 percig tartott a találkozó.

Nos, a Nemzeti Sport információi szerint a játékos nincs a Leipzig utazó keretében, azért, mert a Signal Iduna Parkban is óriási hangzavart teremtenek a szurkolók.

Timo Wernert a Besiktas szurkolói már kikészítették, Dortmundban nem akar kockáztatni Forrás: dpa Picture-Alliance/AFP/Jan Woitas

Tény, ami tény a dormtundi fanatikusok minden mérkőzésen elképesztő hangulatot teremtenek a lelátókra, akár 130 decibel hangos is lehet a drukkerek "zajongása", ez pedig szinte ugyanannyi,mint a törökök által gerjesztett moraj.

– fogalmazott Ralf Rangnick, a Leipzig sportigazgatója.

Egyeseknél a túlzott hangzavar stresszt okoz, illetve tovább növelheti a mechanikusan előidézett panaszokat, Werner esetében is erről lehet azó.

Nagy kérdés, hogy az ifjú támadó mikor lesz újra bevethető állapotban, pláne annak fényében, hogy Gulácsi együttesére fontos mérkőzések várnak októberben: a dortmundi meccs után a Portót fogadják a BL-ben, majd a Stuttgart vendégül látását követően kétszer találkoznak a Bayern Münchennel – előbb a Német Kupában, majd a Bundesligában.