A csapatkapitány zavarta le a pályáról a szurkolókat, amíg a biztonsági őr aludt

Horizontal
West Ham United's English goalkeeper Joe Hart (C) intercedes between West Ham United's English midfielder Mark Noble (L) and a pitch invader (R) during the English Premier League football match between West Ham United and Burnley at The London Stadium, in east London on March 10, 2018. / AFP PHOTO / Ben STANSALL / RESTRICTED TO EDITORIAL USE. No use with unauthorized audio, video, data, fixture lists, club/league logos or 'live' services. Online in-match use limited to 75 images, no video emulation. No use in betting, games or single club/league/player publications. /
Vágólapra másolva!
A Premier League 30. fordulójában a West Ham United újabb súlyos vereséget szenvedett, a Burnley elleni meccsen pedig már több szurkolónál is elszakadt a cérna, akik a pályán próbálták kérdőre vonni a játékosokat. A londoniak kapitánya, Mark Noble azonban nem egy ijedős fickó.

Egyre nagyobb bajban van a West Ham United. A londoni csapat lendületes tempóban süllyed a kiesést jelentő helyek felé. Legutóbbi öt bajnokijából négyet elveszített, ráadásul ezek közül a Brighton elleni 3-1-es vereség volt a legszorosabb meccs. Legutóbb szombaton hazai pályán kapott ki a Burnley-től, ami azt jelenti, hogy a WHU-t csupán három pont választja el a már kieső helyen álló Crystal Palace-tól.

A West Ham szurkolói soha nem a türelműkről és a béketűrésről voltak híresek, a Burnley második gólja után pedig többeknél is elszakadt a cérna, és vagy fél tucatnyian a pályára szaladtak, hogy megpróbálják számon kérni a játékosokat. Egy drukker az egyik szögletzászlót is magával vitte, és azzal hadonászott a pálya közepén.

Egy vehemensebben fellépő szurkolót azonban már a West Ham kapitánya, Mark Noble tett helyre, miközben a rend fenntartására szerződtetett stewardok némelyike - ne szépítsük - a pálya mellett bóbiskolt.

A szenderőg steward 1:45-től látható:

"Két éve, mióta átköltöztünk ide (a West Ham a Boleyn Groundról költözött át az Olimpiai stadionba - a szerk.) minden vereség után ez megy. Úgy látszik a szurkolóknak ma lett végleg elegük" – mondta Noble, hozzátéve, ő nem csak játékosa, de elkötelezett szurkolója is a klubnak, és "ha valaki megtámadja a klubot, akkor megvédem, ahogy magamat is".

Ez persze nem segíti a játékosokat, de vagyunk annyira férfiak, hogy túl tudjuk ezen tenni magunkat."

Noble elmondta, reméli, hogy a szurkolók ezzel az akcióval kiengedték a gőzt, és most már mindenki csak arra koncentreál, hogy a csapat bent maradjon a Premier League-ben.

Mark Noble nem érezte magát veszélyben Forrás: AFP/Ben Stansall

"Mérgező volt a légkör, különösen a második félidőben, amikor a pályára mentek a szurkolók – idézi a BBC a klub korábbi játékosát, Frank Lampardot. - Mark (Noble) maga Mr. West Ham, törődik a klubbal, ezért reagált úgy, ahogy. Megértem a szurkolókat, akiket új stadionba költöztettek, és, akik

De a meccsek félbeszakítása nem jó megoldás."

A támadásokból a vezetőségnek is kijutott: a verbális inzultusok hatására a biztonsági személyzet jobbnak látta kiüríteni a VIP páholyokat még a lefújás előtt.