Társoldalunk:

Eltiltása eltörlését kéri a kokainnal megbukó perui focista

2018.03.20. 17:47

A nemzetközi Sportdöntőbíróság (CAS) várhatóan április végén hallgatja meg Paolo Guerrerót, a perui labdarúgó-válogatott csapatkapitányát, aki féléves eltiltásának eltörlését szeretné elérni.

A CAS szóvivője elmondta: a futballista januárban nyújtott be fellebbezést a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) döntése ellen.

A FIFA tavaly december elején még egy évre tiltotta el a doppingvizsgálaton kokainhasználat miatt pozitív tesztet produkáló 34 éves, 83-szoros válogatott játékost, ám két héttel később a fellebbviteli bizottság megfelezte a büntetést.

Paolo Guerrero góljaira nagy szüksége lenne a peruiaknak a világbajnokságonForrás: AFP/Ernesto Benavides

Utóbbi miatt februárban a Nemzetközi Doppingellenes Ügynökség (WADA) is fellebbezett. Guerrero a büntetés teljes törlését szeretné elérni, a WADA viszont ragaszkodik a minimum egy évre szóló eltiltáshoz.

A csatár jelenleg érvényben lévő, féléves büntetése május 3-án jár le, tehát a peruiak számára június 16-án kezdődő vb-n már pályára léphetne.

A peruiak 1982 óta először lesznek ott a világbajnokságon. Oroszországban a C csoportban Franciaország, Ausztrália és Dánia csapatával szerepelnek együtt.