Társoldalunk:

Bale vezette győzelemre a tartalékos Real Madridot

2018.03.31. 20:32

A spanyol labdarúgó-bajnokság 30. fordulójának szombat esti mérkőzésén a Real Madrid a Las Palmas otthonába látogatott és különösebb erőfeszítés nélkül hozta a kötelezőt (0-3), ráadásul kulcsembereit pihentetve.

Alapesetben nagy meglepetést okozott volna Zidane csapatösszeállítása, hiszen a Navas - Nacho, Varane, Vallejo, Hernandez - Lucas, Modric, Casemiro, Bale - Asensio, Benzema kezdő tizenegynek szavazott bizalmat. Annak tudatában viszont, hogy kedden Torinóban vendégszerepel majd a madridi alakulat a Juve elleni BL-negyeddöntőn, cseppet sem meglepő, hogy például Ronaldo, Ramos, Isco, Kroos, vagy éppen Marcelo pihenőt kapott.

Ezúttal Bale (11) szállította a Real győzelmétForrás: AFP/Desiree Martin

Az első percek az ismerkedés jegyében zajlottak, persze a Real érezhetően hamar döntésre akarta vinni a lényegi dolgokat és a 26. percben Modric remek kiugratásából Bale volt eredményes, így viszonylag korán megszületett a hőn áhított vezetés.

A szünet előtt ráadásul Lucas Vazquez harcolt ki büntetőt, amelyet Benzema értékesített, így megnyugtató előnnyel vonulhattak szünetre a fővárosiak.

A folytatásban sem változott a játék képe, sőt a második játékrész elején Bale-t rúgták fel a tizenhatoson belül, így újabb büntetőt kaptak a vendégek, amelyet maga a sértett váltott gólra.

Ahogyan az várható volt, a hátralévő bő 40 perc kis túlzással érdektelenségbe fulladt. Hogy nem így történt, azt Benzemának köszönhettük, aki sorra hagyta ki a nagyobbnál nagyobb helyzeteket, az volt az ember érzése, mintha direkt csinálná. Zidane ráadásul akkora troll volt, hogy még a kapitányi karszalagot is sokat bírált honfitársának adta, bár lehet, ha az nincs a kopasz támadó karján, a 11-est is mellé lövi.

3-0-s győzelmével a Real megerősítette harmadik helyét a táblázaton, sőt, egy pontra feljött a városi rivális Atlétcio Madridra.