Vágólapra másolva!
Amikor a bíró, Gianluca Rocchi előkapta a piros lapot Husztinak, azonnal eszünkbe jutott az oroszországi világbajnokság egyik legtöbbet ismételt jelenete, amiből internetes mém is lett. Az az eset, amikor Neymar óriási fetrengésbe kezdett a brazil-mexikói nyolcaddöntőn az oldalvonal mellett. Azóta is mindenki Neymaron nevet. Pedig... Pedig ott a mexikói játékos egyértelműen rátaposott a mozdulatlanul ülő Neymar bokájára, és nehéz azt mondani, hogy olyan súlyos látási és mozgáskoordinációs zavarokkal küszködött, hogy véletlenül tette. Huszti esete ennél sokkal enyhébb volt, a Vidi játékosa nem taposta meg ellenfele lábát, hiszen éppenhogy csak elérte azt egy pillanatra. Nos, ki is köti össze a két meccset? Igen, a bíró, Gianluca Rocchi.

Ami miatt különösen érdekes a két eset összehasonlítása, hogy ott volt videobíró. Rocchi segítői végig is nézték a jelenetet, és jól látszik, Rocchi a füléhez nyúl, mondanak is valamit neki. Nyilván azt, hogy ez semmit nem ér, hiszen még ki sem hívták megnézni az esetet.

Rocchi alapos videobírói elemzés és segítség után még sárgát sem adott a mexikóinak.

Rocchi még csak sárga lapot sem adott a mexikóinak.

Ehhez képest Huszti Szabolcsot az AEK Athén ellen egy olyan szerelési kísérlet után állította ki egyből az olasz bíró, amilyen párharcból legalább tíz van egy mérkőzésen, és ha minden hasonlóért pirosat osztogatnának a játékvezetők, aligha fejeződne be egy 90 perces futballmeccs.

Sajnos a borzalmas bírói ítélet döntően befolyásolta a mérkőzés végkimenetelét, hiszen a második félidőben hiába kompenzált a játékvezető, és állította ki a vendégektől Basaketast, akkor már 2-0-ra vezetett az AEK. A Vidi Lazovics góljával egyenlő létszámban szépített, így van remény a bravúrra, hogy a jövő keddi visszavágón kiharcolja a továbbjutást és a Bajnokok Ligája csoportkörét.

Remélhetőleg egy sokkal pártatlanabb játékvezetővel.