Csökkentés helyett növelhetik a PSG sztárjának eltiltását

fbl TOPSHOTS Horizontal
Paris Saint-Germain's forward Kylian Mbappe gestures as he arrives at French football federation (FFF) headquarters prior to his appeal hearing before the FFF disciplinary committee, on September 20, 2018 in Paris. Mbappe was suspended in first instance for three matches after his red card against Nimes. / AFP PHOTO / Lionel BONAVENTURE
Vágólapra másolva!
A csütörtöki meghallgatás után előfordulhat, hogy csökkentés helyett még két mérkőzéssel megtoldja a Francia Labdarúgó-szövetség (FFF) Kylian Mbappé eltiltását.

A Paris Saint-Germain világbajnok ifjú sztárja szeptember 1-jén, a Nimes elleni bajnoki mérkőzésen öklelte fel az ellenfél játékosát, Téji Savaniet-t, miután az elég csúnyán felrúgta a pálya közepén. A játékvezető mindkettőjüket kiállította, a szövetség pedig kiszabta az ilyenkor szokásos három mérkőzésre szóló eltiltást, amiből egyet már le is ültek az előző fordulóban.

Csakhogy Savanier jogi képviselői fellebbeztek, így az ügy a legfelső fegyelmi tanács elé kerül, amelyik előfordulhat, hogy még szigorúbban fogja büntetni az ifjú támadót. Francia forrásokra hivatkozva a spanyol As arról ír, hogy három helyett akár öt mérkőzésre is nyúlhat Mbappé eltiltása, ami már komoly érvágás lenne a Ligue1 tabelláját vezető fővárosi csapat számára. Ha ez valóban megtörténi, akkor Mbappé nem csak a Rennes és Reims ellen nem léphet pályára, de ki kell hagynia a Nice elleni idegenbeli és a Lyon elleni hazai rangadókat is.