Vágólapra másolva!
Szerdán este két negyeddöntőt rendeztek az angol Ligakupában. Az Arsenal 2-0-ra kikapott a Tottenham Hotspurtől az Emirates Stadionban, míg a Chelsea Eden Hazard hajrában szerzett góljával 1-0-ra nyert a Bournemouth ellen a Stamford Bridge-en.

Az észak-londoni derbit az Arsenal kezdte jobban. A nyolcadik percben walesi Aaron Ramsey 11 méterről leadott lövése nem sokkal kerülte el a Tottenham kapuját, majd a 12. percben az örmény Henrih Mhitarjan lépett ki ziccerben, de a közeli lövését az argentin Paulo Gazzaniga bravúrral védte. A 20. percben az első helyzetéből megszerezte a vezetést a Tottenham. Egy gyors kontratámadás végén Dele Alli tökéletes ütemben tálalt Szon Hungmin elé, a dél-koreai támadó pedig higgadtan értékesítette a ziccert.

A folytatásban ismét az Arsenal irányította a játékot. A 26. percben Pierre-Emerick Aubameyang cselezte be magát a büntetőterületre, de a gaboni támadó lövése is elkerülte a Spurs kapuját. Négy perccel később a lövésre lendítő Mhitarjan rúgott bele a nagyot mentő Lucas Moura lábába, ez annyira fájt az örmény játékosnak, hogy a szabályos szerelés után szinte minden szurkoló büntetőt reklamált az Emirates Stadionban.

A 43. percben kis híján egyenlített az Arsenal. Alex Iwobi beadását Ramsey pörgette kapura, de Gazzaniga élete bravúrját bemutatva ujjheggyel a kapufára ütötte a labdát.

A második félidő elején az Arsenal óriási nyomás alá helyezte a Tottenhamet, de az első helyzet mégis a vendégek előtt adódott. Az 54. percben Christian Eriksen kemény szabadrúgását a veterán Petr Cech kiütötte a kapu jobb oldalából.

Az 59. percben szépségdíjas gólt szerzett a Tottenham.

A két perccel korábban beálló Harry Kane az első megmozdulásából hajszálpontos labdával indította Dele Allit, aki egy pattanás után szemtelen bokamozdulattal elpöckölte a labdát Cech fölött.

A középkezdés után az Arsenal azonnal visszajöhetett volna a meccsbe, de a szintén két perccel korábban érkező Alexandre Lacazette egy baloldali beadás után hét méterről a bal kapufára pörgetett. A balszerencse a 76. percben továbbsújtotta az Arsenalt, amikor Aubameyang lecsúszott beadása a felső kapufán csattant.

Az utolsó negyedórában már viszonylag keveset futballoztak a csapatok, a városi riválisok inkább egymást aprították a pályán, így az eredmény már nem változott.

A Tottenham leckét adott az Arsenalnak helyzetkihasználásból Forrás: AFP/Ben Stansall

A másik szerda esti mérkőzésen a Chelsea sokáig gólnélküli döntetlenre állt a Bournemouth ellen, így sokan már a tizenegyespárbajra készültek, de a 84. percben jött Eden Hazard megpattanó lövése, amivel Maurizio Sarri csapata kiharcolta a továbbjutást.

Angol Ligakupa, negyeddöntő:
Arsenal-Tottenham Hotspur 0-2 (0-1)
Chelsea-Bornemouth 1-0 (0-0)