Társoldalunk:

60000 fanatikus köszöntötte a Libertadores-győztes River Plate-et

2018.12.24. 14:40

A Buenos Aires-i Monumental stadionban hatvanezer szurkoló köszöntötte a Libertadores-kupát két héttel ezelőtt megnyerő River Plate labdarúgócsapatát.

A csapat a madridi döntő után az egyesült arab emírségekbeli klubvilágbajnokságon szerepelt, ahol az elődöntőben tizenegyespárbajban kikapott a házigazda al-Aintól, majd a bronzmérkőzésen legyőzte a japán Kashima Antlerst.
A drukkerek konfettivel, dobokkal és dalokkal köszöntötték a hazatérő kedvenceket, akik a Libertadores-kupa fináléjában a Boca Juniorsnál bizonyultak jobbnak. Az ünneplés több órán keresztül tartott.

A River Plate megadta a módját a parádénakForrás: AFP/Alejandro Pagni

Marcelo Gallardo, az együttes vezetőedzője elmondta: a kupagyőzelem felbecsülhetetlen, és örökre a futballtörténelem része marad.
Három évvel ezelőtt, amikor ugyancsak megnyertük a Libertadores-kupát, nehéz volt elhinnünk, hogy valóra vált az álmunk. Én azonban azt mondtam a csapatnak, hogy leszünk még jobbak is - emelte ki a szakember. A tréner hozzátette: együttese tényleg jobb lett az eltelt időszakban.
November végén a River Plate otthonában, a Monumental stadionban rendezték volna meg a legrangosabb dél-amerikai kupasorozat döntőjének visszavágóját, de szurkolói összetűzések miatt végül két héttel később, Madridban játszott a két argentin csapat.