Nem az alkoholmámorról fog szólni a katari foci-vb

Katar, 2022, foci-vb
QATAR, Doha : TO GO WITH AFP STORY BY LUKE PHILLIP A banner for Qatar's 2022 bid to host the World Cup is seen at the Doha corniche on March 22, 2010. Qatar's bid to host a football World Cup at a time of year when temperatures are baking is brave, but the Gulf state is counting on high technology to overcome the potentially prickly problem. AFP PHOTO/KARIM JAAFAR
Vágólapra másolva!
Alaposan a zsebébe kell majd nyúlnia annak, aki alkoholmámorban akarja végigszurkolni a helyszínen a 2022-es katari foci-vb-t. A muszlim országban ugyanis 100 százalékra emelték a szeszes italok adóját az újévben. 

Az emelés után egy tálca sör ára nagyjából 30 ezer forint, egy üveg gin ára 26 ezer forint körül alakul. Katarban nem tilos alkoholt venni, de nyilvános helyen nem fogyasztható szeszes ital. Az alkoholok forgalmazását egyetlen cég, a Qatar Distribution Company végzi - emlékeztet a Blikk.

A rendelkezésen a vb idején lazítanak, de a 2022-es viadalon is csak az arra kijelölt zónákban ihatnak majd a drukkerek.

Már most biztos, hogy emlékezetes vb lesz Forrás: AFP/Karim Jaafar

A katari vb-t eddig is sok kritika érte. Egyrészt az elviselhetetlen nyár helyett télen bonyolítják le a tornát, amelynek rendezési jogát bizonyítottan csalással ítélték oda. Másrészt a stadionok építésébe több száz munkás halhatott bele. Pontos adatok nem ismertek, ugyanis a létesítményeken dolgozókat javarészt feketén foglalkoztatják.