Társoldalunk:

A hasmenésre is felkészültek a magyar focicsapatnál

2019.01.05. 09:50

A csapvíz minősége miatt kizárólag palackozott vizet fogyaszt majd egyiptomi táborozása alatt a Kisvárda, de vészhelyzet esetén hasfogó is lesz a csapatnál.

Egyiptomi turistaparadicsomban készül a tavaszra a Kisvárda, amely jövő pénteken utazik a korallzátonyairól ismert Hurghadába. A csapat főhadiszállása a minden igényt kielégítő Siva Grand Beach Hotel lesz. Az NB I-es focicsapat edzéseire és két felkészülési meccsére pedig El-Gounában kerül sor.

„Éveken keresztül mi is Törökországba jártunk, de tapasztalatom szerint a január eleje ott még nagyon szeles, esős – fogalmazott a Borsnak Révész Attila, a kisvárdaiak sportigazgatója, aki hozzátette, hogy tavaly voltak először Egyiptomban, ahol tetszett nekik a 20 Celsius-fok körüli hőmérséklet. – Fontosnak tartom, hogy napon készüljünk, Spanyolországot viszont nem engedhetjük meg magunknak. Egy egyiptomi edzőtáborozás nyolcmillió forintba kerül, a törökországira két éve 11,6 millió forintot költöttünk."

Az egyiptomi edzőtáborozás nyolcmillió forintba kerül a KisvárdánakForrás: Bors

Hurghada nagyon népszerű a magyar turisták körében, de a csapvíz és az ételek miatt sokakat gyötör hasmenés a nyaralás alatt.

„Ez inkább azokon a helyeken fordul elő, ahol nem jó a hotel ételeinek minősége. Ezzel nálunk nem lesz gond, de elővigyázatosságból lesz a csapatnál hasfogó tabletta. Tavaly is volt, aki bevette, de a többségnek nem volt rá szüksége. Ezt a szervező biztosítja majd nekünk, ahogy a palackozott vizet is, mivel csak azt fogunk fogyasztani" – mondta Révész, aki kiemelte, hogy a hotel a levesek összetételére és a húsételekre leadott kívánalmaiknak is eleget tesz.