A tengerbe vetette magát a Fradiba ősszel berobbanó középpályás

Sigér Dávid Miklós, Ferencváros
Budapest, 2018. november 3. Sigér Dávid Miklós, a Ferencváros második góljának szerzője a labdarúgó OTP Bank Liga 13. fordulójában játszott Ferencváros - MTK Budapest mérkőzésen a budapesti Groupama Arénában 2018. november 3-án. MTI/Kovács Tamás
Vágólapra másolva!
A második napon a beleki edzőtáborban már teljes erőbedobással készülhet az NB I-ben listavezető Ferencváros a tavaszi szezonra. Az eső elállt, az edzőpálya pedig a lehullott éves csapadékmennyiségnek megfelelő víz után is tökéletes állapotban van. A napi két edzés között a csapat középpályása, Sigér Dávid előbb a tengerbe csobbant, majd elmesélte, miért nem lepte meg az, hogy a Fradiban pár hónap alatt alapember lett.

Munkatársunk helyszíni jelentése a törökországi Belekből.

Belekben vasárnap reggelre elállt a szakadó eső, a Ferencváros labdarúgói pedig megkezdhették az igazi felkészülést. Az égi áldás egész szombaton hullott, a szálloda is alig bírta a hatalmas esőzést, feltört a víz a csatornából, a kerti utak járhatatlanok voltak, de szerencsére vasárnapra minden akadály elhárult a csapat elől, folytatódhatott a munka.

Az előírtaknak megfelelően rendben lezajlott a napi két edzés, a játékosok a támadás-befejezéseket és a labdakihozatalt gyakorolták, a csapat edzője, Szergej Rebrov gyakran szakította félbe a gyakorlást és türelmesen elmagyarázta a játékosainak, kitől mit vár el az adott szituációban.

A csapat középpályása, a nyáron Balmazújvárosból szerződtetett Sigér Dávid a 17-18 fokos tengerbe is bemerészkedett a két edzés között, de elmondása szerint nem csupán kedvtelésből.

Sigér Dávid az MTK elleni gólját ünnepli Forrás: MTI/Kovács Tamás

A 28 éves Sigér valósággal berobbant a Ferencváros kezdőjébe – sokak meglepetésére –, és még az edzőváltás sem fogott ki rajta. A céltudatos középpályás azonban nem elégszik meg ennyivel, a jövőre tekintettel is igen komoly tervei vannak.

Hogy tetszik az edzőtábor?
Az elején azért kicsit megijedtünk az időjárástól, nem a legoptimálisabb körülmények fogadtak minket, de egy nappal később már minden rendben van, el fogjuk tudni végezni azt, amit terveztünk, amiért idejöttünk.

Olyan jó idő lett, hogy még a vízbe is bemerészkedett. Mennyire volt hideg?
Nagyon hideg volt, de nem csak az élmény miatt mártóztunk meg. Az izmok elég komoly terhelés alatt vannak most, nem árt a regeneráció. A szakmai stáb mindig hangoztatja, hogy jót tesz a frissítés, a hideg vízben állás, úgyhogy erre is figyelek.

Az edzéseket is élvezi Sigér Dávid Forrás: Balogh David/fradi.hu

Sokan féltették, amikor nyáron a Ferencváros játékosa lett, de alaposan rácáfolt mindenkire. Epizódszerep helyett beverekedte magát a kezdőbe, sőt, az őszi szezon egyik legjobb játékosa lett, sérülése után minden meccsen végig pályán volt. Hogy élte meg az elmúlt hónapokat?
Amikor ezzel szembesítenek, akkor ébredek rá mindig, hogy ez mekkora meglepetés lehetett az egész országnak.

Nekem talán azért nem volt annyira váratlan, mert én mindig erre készültem.

A fejemben mindig ezt képzeltem el, hogy ez így fog történni, talán ezért nem lepett meg annyira. Természetesen nagyon büszke vagyok arra, amit elértem, de nem hagyom, hogy ez túl nagy elégedettséggel töltsön el. Még csak hat hónapról beszélünk, remélem, ez csak a kezdet.

Az sem feltétlenül szokványos, hogy valaki 28 évesen robban be. Későn érő típus, vagy a körülmények most alakultak megfelelően?
Ez a kettő szerintem együttesen igaz. Nem véletlen talán, hogy most jött ez a lehetőség, kellett nekem jó pár év, hogy beérjek erre a szintre.

Amikor Thomas Dollt elküldték, mennyire ijedt meg, hogy az új edző új embereket hoz majd?
Thomas Doll-lal sem sikerült teljes mértékben megismerkednem. Amikor megérkeztem, belevetettem magam a munkába, jól mentek a dolgok, aztán megsérültem. Hét hetet kellett kihagynom, mire visszatértem pedig, megtörtént az edzőváltás. Csak pár hetet tudtam vele készülni, az sem biztos, hogy nála tuti kezdő lettem volna, persze minden bizonnyal az ő keze is benne volt, hogy a Fradi leigazolt, de nála és Szergej Rebrovnál is a nulláról kellett kezdenem, meg kellett mutatnom, hogy tudok a csapat hasznára lenni. A felkészülésemen tehát semmit nem változtatott az edzőváltás ténye.

Mi az, amit rövidebb vagy hosszabb távon még mindenképp szeretne elérni?
Vannak céljaim, nagy céljaim, de ezeket szeretném megtartani magamnak. Ahogyan eddig, ezután is szeretnék lépkedni előre. Ha elérek valamit, akkor utólag büszkén mondhatom majd, hogy ezt szerettem volna elérni.

hogy ott lebegjenek a szemem előtt. Az álmokért lehet keményen megküzdeni.

Mi kell ahhoz, hogy a Fradinak meglegyen a hőn áhított nemzetközi kupás csoportkörös szereplés?
Nem árt egy jó sorsolás sem, de ha folyamatosan tudjuk azt tartani, amit az edzőnk kér tőlünk, akkor ennek előbb-utóbb meg kell lennie. A hazai meccsekre is úgy készülünk, hogy tudjuk, várhatóan a nemzetközi porondon is meg kell majd mutatnunk magunkat, komoly ellenfelek ellen. Előfordulhat, hogy alárendeltebb szerepbe kerülünk, de erre is készülünk. Ha mindent megteszünk, amit az edző kér tőlünk, akkor sikeresek lehetünk, nagyon fontosnak tartom, hogy ez a szempont is mindig a szemünk előtt legyen.

Sokat jelent, hogy egy olyan edző adja át a tudását, aki játékosként a legrangosabb európai meccseken edződött?
Nekem ez nagyon fontos, örülök, hogy fel tudunk nézni Szergej Rebrovra.

A Ferencváros első felkészülési meccsén magyar idő szerint hétfőn, 16.00 órától lép pályára a román Viitorul Constanta ellen.