Társoldalunk:

Víz alatti expedíció indul az eltűnt focista keresésére

2019.01.28. 20:18

Víz alatti expedíció indul az angol élvonalbeli Cardiff City rekordigazolása, Emiliano Sala gépének megtalálására. A keresésre David Mearns oceanográfust kérték fel.

Az argentin játékost szállító kisgép múlt hét hétfőn este fél kilenc körül tűnt el a radarokról a La Manche fölött, azóta pedig semmi hír nem érkezett róla, vagy a pilótáról. (Korábbi csapatától, a Nantes-tól köszönt el, majd tartott vissza Cardiffba.)

Csütörtökön aztán a hatóságok lefújták a keresést, de ezt sokan nem fogadták el, és gyűjtést szerveztek az akció folytatásáért, a szükséges összeg egy nap alatt összejött, így a hatóságok ismét munkába álltak szombaton.

Mindent megtesznek, hogy megtalálják Emiliano SalátForrás: gofundme.com

A legfrissebb hírek szerint víz alatti expedíció is indul Emiliano Sala gépének megtalálására, amelyre David Mearns oceanográfust kérték fel. A hétfői sajtótájékoztatón Mearns elmondta, hogy az új expedíció az időjárástól függően csütörtökön vagy pénteken indulhat.

A mintegy 60 méter mély víz átvizsgálására erre a célra kifejlesztett technológiát használ majd. A célterület pedig a Guernsey sziget környéke lesz, mivel itt tűnt el a radarról a repülőgép.