Rengeteg pénzt költöttek álmaik otthonára, de évekkel később kiderült, hogy nem is lehetett volna az övék

Vágólapra másolva!
Jess és Jackie Morecroft több mint 600.000 fontot (átszámolva mintegy 270 millió forintot) adott ki álmai otthonáért, csak hogy évekkel később megtudják, az sosem lehetett volna az övék.
Vágólapra másolva!

Jess és Jackie Morecroft mintegy 630.000 fontot (átszámolva 283,5 millió forintot) fizetett álmai otthonáért, az ausztráliai Gold Coaston található Mermaid Beach-i ingatlanért még 2018-ban. Az otthon értéke az évek múlásával döbbenetes 1.424.418 fontra (mintegy 641 millió forintra) növekedett. 

Az ausztrál Legfelsőbb Bíróság azonban korábban úgy döntött, hogy a ház továbbra is az előző tulajdonos, egy 83 éves nőé, mert a neve azóta sem került le a tulajdoni lapról. 

Az ügy során bemutatott jogi dokumentumokból kiderült, hogy az ingatlan soha nem volt az új tulajdonosok nevére bejegyezve.

image

Az előző tulajdonos, Hind Issa, az ingatlanra az ingatlan-nyilvántartó hivatalnál jelzálogjogot helyezett el, azt állítva, hogy azt "bűnözők csalárd módon jelzáloggal terhelték meg", és hogy az ő aláírása a házzal kapcsolatos dokumentumokon hamisítás volt. A Mirror beszámolója szerint ez jogi háborúhoz vezetett Morecrofték és Issa asszony között, akit a lánya képviselt a bíróságon, ahol a felek az ingatlan tulajdonjogáért küzdöttek. 

Tavaly a bíróság az Alzheimer-kórban szenvedő Issa asszony javára döntött,

 és megerősítette, hogy ő az ingatlan jogos tulajdonosa, és a Morecroft családnak nem lehet semmiféle jogi igénye az ingatlanra. 

Az ABC-nek nyilatkozva Mr Morecroft azt panaszolta, hogy nem lát reményt arra, hogy a tulajdoni viszonyokban változás állna be, ami rossz hatással van rá és a párjára. Felesége hozzátette, hogy mióta a pereskedés elkezdődött folyamatosan félelemben élt és hatalmas stressz hatása alatt volt amiatt, hogy bármelyik nap elveszíthetik az otthonukat és kilakoltatják őket. "Mi csak normális emberek vagyunk, akik házat vásároltak."

A házaspár ügyvédje a tárgyalás során azzal érvelt, hogy az, hogy Issa asszony eltávolította az ingatlanra vonatkozó záradékot, azt jelentette, hogy már végleg lemondott róla. Crowley bíró azonban elutasította ezt az érvelést, és kijelentette, hogy a tudomására jutitt információk szerint 21.000 fontért távolította el ezt a záradékot, azzal a feltétellel, hogy ez semmin sem változtat, és a házzal kapcsolatos minden joga továbbra is megmarad. 

Az év elején azonban a queenslandi kormányt arra kötelezték, hogy fizessen kártérítést Morecroftéknak, mivel az ügy miatt 160.000 fontot kellett költeniük jogi költségekre. A Queenslandi Fellebbviteli Bíróság döntése értelmében a házaspár 1.424.418 font kártérítést kap a queenslandi kormánytól. Mr. Morecroft és felesége a döntést hatalmas megkönnyebbüléssel elfogadta, és az eredeti döntést egyhangúlag megerősítették.

Forrás: Daily Record