Vágólapra másolva!
Kereken 500 nap múlva kezdődik a 2020-as labdarúgó Európa-bajnokság, hiszen a tornát 2020. június 12. és július 12. között rendezik. Budapest társházigazdája lesz a kontinenstornának, az idén elkészülő Puskás Ferenc Stadionban három csoportmérkőzést és egy nyolcaddöntőt játszanak majd. Mindennek apropóján a Magyar Labdarúgó Szövetség sajtótájékoztatót tartott a Puskás Ferenc Stadion Látogatóközpontjában, ahol a szövetség képviselői bejelentették, hogy a budapesti helyszínének nagykövete a 97-szeres válogatott Gera Zoltán lesz.

Az UEFA jövőre rendezi meg valaha volt legnagyobb tornáját, a 2020-as labdarúgó Európa-bajnokságot. Az Eb-t 12 városban, köztük 8 fővárosban rendezik meg, köztük Budapesten. A magyar főváros az idén átadásra kerülő Puskás Stadionban rendez három csoportmérkőzést, valamint egy nyolcaddöntőt.

Mi ezen dolgozunk a szakmai stábbal és a játékosokkal. Minden tőlünk telhetőt meg fogunk tenni azért, hogy sikerüljön ezt a bizonyos habot feltennünk a torta tetejére" – mondta Gera Zoltán az mlsz.hu-nak.

Gera Zoltán Forrás: mlsz.hu

Érdekesség, hogy az eddigi Európa-bajnokságoknak összesen 14 ország adott otthont, a 2020-as Eb-n közel ugyanennyi ország kap szerepet rendezőként: 12.

Budapest Úszó Világbajnokságnak adott otthont tavaly, idén pedig labdarúgó női Bajnokok Ligája-döntőt rendez, az Eb azonban még ennél is nagyobb esemény lesz: a valaha volt legnagyobb sportrendezvény lesz, melyet Budapest rendezett. A 2020-as Eb egyedülálló futballfesztivál lesz, melyet minden helyszínen az adott rendezőváros hangulata, kultúrája jellemez majd.

A nagyszabású esemény az első labdarúgó Európa-bajnokság 60. évfordulóját hivatott megünnepelni.

"A Ferencvárosnál és a válogatottnál is a legtöbb gondolatomat a napi munka teszi ki. Ugyanakkor mostantól folyton

ott fog motoszkálni a fejemben, hogy ennek a hihetetlen 2020-as Európa-bajnokságnak az egyik nagykövete vagyok. Nagyon megtisztelő számomra ez a feladat"

– fogalmazott a Ferencváros és a férfi válogatott másodedzője.