Társoldalunk:

Az Inter edzője kiakadt az Arsenalra, mert hitegette a vb-ezüstérmes focistát

2019.02.01. 17:23

Luciano Spalletti, az Internazionale vezetőedzője a csütörtöki Lazio elleni Olasz-kupa-kudarc után keményen kritizálta a Premier League-ben szereplő Arsenalt, amely valótlan ajánlattál csábította csapat egyik legjobb játékosát, a vb-ezüstérmes Ivan Perisicet.

A vb-ezüstérmes horvát szélsőt az utóbbi hónapokban több angol klubbal is összeboronálták. Nyáron állítólag José Mourinho akarta Manchesterbe csábítani, míg a téli átigazolási időszakban az Arsenal volt az egyik legkitartóbb kérője. Az észak-londoni csapat szerette volna kölcsönvenni a 30 éves játékost, azonban az Inter vezetői csak az eladásban gondolkodtak, és 40 millióért kértek Perisic játékjogáért. 

Ivan Perisic szeretett volna a Premier League-ben futballozniForrás: NurPhoto/Giuseppe Maffia

Az Arsenal ezt sokallta, így az átigazolás meghiúsult. Ezt követően az Inter vezetőedzője, Luciano Spalletti keményen kritizálta az Arsenalt. Szerinte ugyanis a londoniak fejben összezavarták Perisicet, aki ezért nem is kapott lehetőséget a Lazio elleni Olasz-kupa negyeddöntőben.

„Perisicet vissza kell térítenünk a helyes útra. Volt ez a történet az átigazolásáról, de ő profi, tudja, hogy mi a dolga, és tegnap már a kedve is lényegesen jobb volt. Megtörténik az ilyesmi az átigazolási időszak alatt. A játékos nagyon jól hangzó ajánlatot kapott, amit nagyon csábítónak talált. De aztán rájött, hogy az ajánlat nem volt valós, hogy csúnyán átverték, ezért úgy döntött, nem foglalkozik a dologgal. Most visszatér az edzésekhez, és amikor a gondolatai újra százszázalékosan az Inter körül forognak, akkor majd játszhat" – mondta az Inter edzője, akinek a csapata legutóbbi két bajnoki mérkőzésén gólképtelen maradt, így nagy szüksége lenne egy jó Perisicre.