Társoldalunk:

Parádés ollózással indult az NB I tavaszi szezonja - videó

2019.02.02. 15:59

A magyar élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (OTP bank Liga) tavaszi nyitómeccsén a Paks idegenben verte az MTK-t 2-1-re. Ráadásul nem akármilyen góllal indult a szezon, Remili Mohamed a tizenhatoson kívülről ollózott a kapuba.

A gyenge iramú első félidőben negyedóra után a paksiak legalább lehetőségekig eljutottak, az ötlettelen támadójátékot produkáló hazaiak azonban semmilyen veszélyt nem jelentettek az ellenfél kapujára. A Paks a 41. percben szerzett vezetést a Hidegkuti Nándor Stadionban, ráadásául nem is akármilyen találattal: Remili Mohamed parádés ollózása találat utat a kapuba 17 méterről. 

A mérkőzés tempójából és harcosságából egyáltalán nem következett, de Bognár Tamás játékvezető 17 perc alatt, még a szünet előtt kiosztott öt sárga lapot.

A második félidő 76. percében Szabó János is eredményes tudott lenni a paksi csapatban, így negyedórával a meccs vége előtt nagy bajba került az MTK. A fővárosi csapat a találkozó végét még megnyomta, Bognár István révén a szépítés is összejött – ez is gyönyörű találat volt, csak az a kérdés, hogy így akarta-e, vagy lecsúszott a beadás –, de így is elvitte a három pontot Csertői Aurél csapata.

A szezonban tizedik idegenbeli fellépésén a második győzelmét aratta a Paks, amely a 2018/19-es idényben - a tavaly szeptemberi 3-0-s hazai siker után - másodszor is az MTK fölé kerekedett. A Paksnak ezzel megszakadt a hat forduló óta tartó nyeretlenségi sorozata. Az MTK a nyolcadik vereségét szenvedte el a bajnoki idényben, tizedik hazai összecsapásán a negyediket. A Paks ellen sorozatban az ötödik találkozóján maradt nyeretlen a kék-fehér együttes: két döntetlen mellett harmadszor kapott ki. Az MTK a legutóbbi hét forduló során ötödször maradt alul.