Társoldalunk:

Ryan Giggs nem számol a magyarokkal az Eb-selejtezőn

2019.02.18. 22:27

A 2020-as Európa-bajnokság selejtezőjében a magyarokkal azonos csoportba kerülő walesi válogatott szövetségi kapitánya, Ryan Giggs úgy véli, Horvátország mögött Wales és Szlovákia harcol majd a második továbbjutó helyért, a magyarok nem szólnak majd bele a versenyfutásba.

A manchesteri legenda a The Guardiannek adott interjút, ebben pedig kitértek a márciusban kezdődő sorozat esélyeire is. Giggs szerint Magyarországgal nem kell számolni, már ami azokat a válogatottakat illeti, amelyeknek van esélye a továbbjutásra.

Ryan Giggs lenézi a magyar fociválogatottatForrás: AFP/Andrew Yates

„A legnagyobb riválisunk ellen jó kezdésre van szükségünk – mondta Giggs, mivel a Wales is Szlovákia ellen kezdi meg az Eb-selejtezőket, akárcsak három nappal korábban Szalai Ádámék. Horvátország mögött Wales és Szlovákia küzdhet a második helyért. Új kapitányuk van, viszont tehetséges játékosokból nincs hiányuk. Elég csak Merek Hamsíkra gondolni, aki megdöntötte a legendás Diego Maradona rekordját Nápolyban. Rendkívül fontos lesz az a meccs” – tette hozzá a szövetségi kapitány.

A magyar válogatott először júniusban, hazai pályán találkozik Walesszel, ott bizonyíthatja Marco Rossi együttese, hogy hiba volt leírni minket.