Társoldalunk:

A Chelsea és az Arsenal szurkolói iszonyat dühösek

2019.05.24. 09:00

Az Arsenal és a Chelsea labdarúgócsapatának szurkolói nem akarnak Azerbajdzsánba utazni. Az azeri főváros, Baku rendezi meg ugyanis május 29-én a két csapat részvételével az Európa Liga döntőjét.

Angol házidöntő lesz az Európa Ligában (is), de a két londoni csapat drukkerei félnek és nem akarnak Bakuba utazni - legalábbis erről ír a szigetországi sportsajtó.

A plakát szép - nem a döntőre készült -, de jól kifejezi azt, ami mostanság a finálé körül zajlikForrás: Picture-Alliance/AFP/Verwendung weltweit/Firo Sportphoto / Ralf Ibing

A Chelsea közölte, hogy mindössze 2000 jegyet tudott eddig eladni. Az Arsenal szurkolói közül 4000-ren biztosan ott lesznek a finálén. Eredetileg mindkét klub 6000-6000 jegyet kapott az UEFA-tól.

A két klub hangsúlyozta, hogy bár mindent elkövettek, mégsem tudták csökkenteni az utazási költségeket. A légitársaságok - hasonlóan a június 1-i madridi BL-döntőhöz - itt is az egekbe emelték a repülőjegyek árait, míg az azeri hotelek szintén az égbe lőtték a szobaárakat. Ez a jelenség nem egyedülálló és nem kelet-európai sajátosság, Madridban ugyanezt csinálják a spanyolok.

Érdekesség, hogy ugyanebben a stadionban rendezik meg június 8-án az Azerbajdzsán-Magyarország labdarúgó Eb-selejtezőt.