Vágólapra másolva!
A Magyar Labdarúgó Szövetségben (MLSZ) elkészítették az OTP Bank Liga 2019/20-as idényének sorsolását: az első fordulóban a címvédő Ferencváros a Debrecent fogadja.

Az MLSZ Twitter-oldalának szerdai híre szerint a nyitókörben az elmúlt szezonban ezüstérmes, Magyar Kupa-győztes MOL Fehérvár FC szintén hazai pályán kezd, méghozzá az újonc Kaposvár ellen. A negyedik nemzetközi kupainduló együttes, a Budapest Honvéd a DVTK-val csap össze, míg a másik újonc, az NB I-be hét év után visszajutó Zalaegerszeg a Mezőkövesd vendégeként szerepel az első körben.

Az idény első fővárosi rangadójára, a Ferencváros-Újpest derbire a 9. fordulóban kerül sor október 19-én. Rögtön utána, a 10. fordulóban találkozik először egymással az elmúlt két idény bajnoka: a Fehérvár fogadja majd az FTC-t.

Az MLSZ honlapja szerint ismét rövidebb lesz a téli szünet: az utolsó idei fordulót december 14-én rendezik, míg az első "tavaszi" kör január 25-én lesz. Az Európa-ligában érintett csapatok, a MOL Fehérvár FC, a Debreceni VSC és a Budapest Honvéd vasárnapi játéknapokon kezdik meg szereplésüket.

Az augusztus 3-i Honvéd-DVTK, az augusztus 17-i DVSC-ZTE és az október 5-i DVTK-Puskás Akadémia találkozó helyszíne a klubok kérése szerint jövő hétfő délig változhat. A szezon augusztus 3-án kezdődik, és május 16-ig tart. A csapatok ezúttal is háromszor mérkőznek meg egymással.

OTP Bank Liga, 1. forduló (augusztus 3.):
Ferencvárosi TC-DVSC
Mezőkövesd Zsóry FC-ZTE FC
MOL Fehérvár FC-Kaposvári Rákóczi FC
Újpest FC-Puskás Akadémia FC
Budapest Honvéd-DVTK
Kisvárda Master Good-Paksi FC

A teljes menetrendet ide kattintva tekinthetik meg.