Társoldalunk:

Lampard azzal kezd a Chelsea-nél, amit Sarri soha nem csinált

2019.07.02. 14:39

Frank Lampard kinevezését napokon belül hivatalosan is megerősíti a Chelsea, a klublegenda azonban máris munkához látott, igaz még csak elméletben.

A londoni klub történetének talán valaha volt legjobb játékosa hétfőn korábbi munkáltatója jóváhagyásával véglegesítette szerződését, és hamarosan hivatalosan is munkába áll a Stamford Bridge-en. A Telegraph értesülései szerint pedig már jelezte is, hogy milyen lépéseket fog legelőször megtenni.

Lampard határozott szándéka, hogy a jövőben újra legyenek közös edzéseik az első csapatnak és az akadémián nevelkedő fiatal tehetségeknek, ezzel ösztönözve utóbbiakat a minél elszántabb munkára, illetve jelét adni, hogy igenis van esélyük bekerülni az első csapatba.

Maurizio Sarri nem hagyta, hogy holmi ifijátékosok zavarják meg a munkájábanForrás: AFP/Alexander Nemenov

Elődjével, Maurizio Sarrival ellentétben a korábbi 106-szoros angol válogatott ki fog járni az akadémisták edzéseire és az U23-as csapat meccseire is – az olasz edző ezeket egyetlen egyszer sem tette meg.

Lampard szakítani készül az André Villas-Boas által hozott szabályokkal, és a jövőben az akadémisták újra együtt ebédelhetnek a nagyokkal, nem lesznek kitiltva a sztárok számára fenntartott közös helyiségekből.

Szinte biztos, hogy Lampard viszi magával londonba a Derby Countynál vele dolgozó két fontos emberét, Joe Edwardsot és Jody Morrist, akik mindketten otthonosan mozognak az utánpótlás vonalon, utóbbival korábban kétszer is nyert ifjúsági FA-kupát a klub U18-as csapata.

Miközben rámutathatunk, hogy Callum Hudson-Odoi és Ruben Loftus-Cheek is Sarri alatt került be az első csapatba, azt is érdemes megemlíteni, hogy John Terry 1998 októberi bemutatkozása óta ők az elsők, akik a legjobb angliai utánpótlásnevelő bázisról be tudták magukat verekedni az első csapatba. És miután a Chelsea utánpótlása most is teli van tehetségekkel, hogy csak a legutóbbi U21-es Eb-n szereplőket, Fikayo Tomorit, Tammy Abrahamet vagy Mason Morrist említsük, óriási hiba lenne róluk lemondani, és újra csak a kölcsönbe küldhető fölösleget látni bennük.