Meglepetéssel kezdődött a Bajnokok Ligája

fbl Horizontal
Slavia Prague's Nigerian forward Peter Olayinka (L) celebrates after opening the scoring during the UEFA Champions League Group F football match Inter Milan vs Slavia Prague on September 17, 2019 at the San Siro stadium in Milan. (Photo by Marco Bertorello / AFP)
Vágólapra másolva!
Komoly szenzációval indult a 2019-2020-as Bajnokok Ligája. Az első játéknap két mérkőzést rendeztek este hétkor, az egyiken az Internazionale a hosszabbításban mentett pontot a Slavia Praha ellen, és ugyanúgy 1-1-es döntetlennel ért véget a Lyon-Zenit találkozó is.

Internazionale - Slavia Praha

Az Inter a papírformának megfelelően aktívabban kezdett, az első 15 percben három komoly helyzetet kidolgozott, Lautaro Martinez akár két gólt is lőhetett volna két perc alatt. Aztán a 23. percben D'Ambrosio fejesét védte bravúrral Kolar kapus. Nagyjából fél óra kellett ahhoz, hogy a csehek felvegyék a ritmust, letámadással többször is sikerült megzavarniuk a hazaiakat, de ugyanez fordítva is igaz volt.

Mezőnyben teljesen egyenrangú ellenfele volt a Slavia az Internek, amely az első 25 perc után nem igazán tudott komoly helyzetet kialakítani, így 0-0-val ért véget a félidő.

A második játékrész első percében ismét Martinez előtt adódott komoly lehetőség Kolar hibája után, de az ismétlésnél a kapus javítani tudott.

Nem sokkal később Handanovicnak is akadt munkája, de könnyedén leért Stanciu lövésére. Az 54. percben Asamoh csúszott oda csúnyán Traorénak, amiért először sárgát kapott. A játékvezető segítségül hívta a VAR-t, hogy ért-e pirosat a belépő, de végül nem állította ki az Inter játékosát. Traoré viszont nem tudta folytatni, a helyére érkező Zeleny viszont főszereplő lett.

Az eset után a prágai csapat átvette az irányítást, és ez azonnal gólt ért. Zeleny lövését Handanovic bravúrral hárította, de a labda pont Olayinka elé pattant, aki a léc alá bombázott. Némi videóbírózás után a játékvezető megadta a gólt, vezetett a Slavia!

Lendületben maradt a cseh csapat, amely egymás után vezette a veszélyes támadásait, sokkal jobban játszott a második félidőben, mint az olasz sztárklub, különösen Zeleny és Stanciu volt elemében. A hajrára mezőnyben sikerült az Internek az ellenfele fölé kerekednie, de a Slavia rendkívül fegyelmezetten játszott, és Kolar is magabiztos volt a kapuban.

A játékvezető a videóbírózások miatt 8 perc hosszabbítást rendelt el.

A 92. percben Sensi 17 méteres szabadrúgása a felső lécen csattant, a kipattanót Barella kapásból előtte, ami a Slavia védői között elsuhanva a hosszúban kötött ki, egyenlített az Inter.

A 97. percben Lukaku meg is nyerhette volna a mérkőzést az Internek, de Kolar földöntúli bravúrral a kapu fölé ütötte a fejesét. Aztán a videószobából jött az ítélet, hogy Lukaku lesen volt. A fordulatos mérkőzésen ez volt az utolsó esemény, a Slavia elhozott egy pontot Milánóból, de így is kicsit csalódott lehet, a végeredmény 1-1.

Olympique Lyon - Zenit Szentpétervár

A másik korai meccsen a Lyon aktívabb volt az első félidőben, mégis a vendég Zenit szerzett vezetést a 41. percben Azmoun és Dzjuba remek összjátéka után.

A második félidő elején egyenlített a Lyon: Memphis Depay esett nagyot a tizenhatos vonalán belül, a megítélt büntetőt pedig ő maga értékesítette.

A gól után a francia együttes támadott többet, de a Zenitnek is voltak lehetőségei, több gól azonban nem született, így ez a találkozó is 1-1-gyel ért véget.