Vágólapra másolva!
A magyar kispályás labdarúgó-válogatott 4-2-re legyőzte Szaúd-Arábiát az Ausztráliában zajló minifutball-világbajnokság B csoportjában. A találkozót követően a magyar csapat főszereplői nyilatkoztak az Origónak. 

Munkatársunk helyszíni jelentése Perthből, Ausztráliából.

A magyar válogatott szövetségi kapitánya, Nagy Lajos a győzelem ellenére látott olyat, amelyben a következő meccseken javulnia kell a csapatnak.

„Ismeretlen csapattal játszottunk, de nagyjából erre számítottam. Ügyes, gyors, technikás futballt játszott Szaúd-Arábia, viszont védekezésben szerencsére sebezhető volt. Ezt ki is használtuk, többször sikerült megbontani a védekezésüket. Amikor náluk volt a labda, veszélyesek voltak, tudtak helyzeteket kialakítani, nyilván ez a mi kritikánk is. De legalább látszik, hogy

a védekezésünkön még van mit csiszolni. Támadásban viszont sok mindent visszaláttam abból, amit gyakoroltunk.

Tudtunk helyzeteket teremteni, ezek egy része be is ment, és ez ma elég volt a sikerhez. Vb-indítónak tökéletes volt a mérkőzés,

– mondta Nagy Lajos. A szakember hozzátette, hogy edzőként nem szeretne senkit kiemelni, mivel csapatban gondolkozik. A kapitány szerint minden meccsen másnak megy jobban, az a lényeg, hogy egymást segítsék.

Nagy Lajos örült a sikernek, de nem volt teljesen elégedett Forrás: Origo

„Nem találom a szavakat, hatalmas öröm életem első vb-meccsén, a nyitókörben három gólt szerezni. Soha nem volt még hasonlóban részem,

tényleg nagyon jó érzés. A csapaton még érezhető volt, hogy senki nem volt annyira friss, még nem állt át senki rendesen a perthi időzónára. Utaztunk több mint 16 órát repülővel, keveset aludtunk, ez pedig érezhető volt. Most viszont holnap pihenőnap, így kellőképpen fel tudunk készülni az angolok elleni csütörtöki találkozóra, és remélhetőleg sokkal frissebbek leszünk. Meccsről meccsre csak a győzelemben gondolkozunk" – mondta a mérkőzés hőse, a mesterhármast szerző Ladányi Dávid.

Ladányi Dávid mesterhármassal kezdett a vb-n Forrás: Origo

A magyar válogatott negyedik találatát a már a második világbajnokságán szereplő Sós Márkó szerezte, aki nagyon boldog volt a gólja miatt.

„Kicsit feszült voltam a mérkőzés elején, ez látszódott is a belépőimen. Csak egy világbajnokságról beszélünk, az ember egy ilyen eseményen szeretné magát megmutatni, jól játszani. Kiváló mérkőzés volt, Szaúd-Arábia is jól játszott. Nem gondoltam, hogy ennyire technikás focit játszanak majd. Gyorsan játszottak, főleg a négyes (Rudayni Fahd – a szerk.) és a nyolcas (Farasan Yahya) mezszámú labdarúgó játéka tetszett, volt bennük elképzelés.

A győzelem viszont a miénk, a gól lelkileg megnyugtatott, ami sokat segíthet a következő meccseken."

Sós Márkó is góllal kezdte a vb-t Forrás: Origo

A kapuban Tajti Bence kapott helyet, aki a két kapott gól ellenére is kiválóan védett, több bravúrt is bemutatott a mérkőzésen.

„Küzdelmes mérkőzést játszottunk, még bennünk volt az utazás. Az elsődleges cél ma a győzelem megszerzése volt, amely szerencsére sikerült is. Igazából a mérkőzés képe alapján nagyobb különbséggel is nyerhettünk volna. Kicsit

így boldogan várhatjuk a következő összecsapást."

Tajti Bence jól védett Szaúd-Arábia ellen Forrás: Origo

A magyar válogatott legközelebb magyar idő szerint csütörtökön reggel 7 órakor lép pályára Anglia ellen. Az angol csapat meglepetésre 3-2-es vereséget szenvedett a vb-re az utolsó pillanatban beugró afgán együttestől.