Guardiola lehet a kínlódó Milan megmentője

Horizontal FOOTBALL ILLUSTRATION BADGE SPORTING CLUB
Picture taken 10 september 2006 in Milan of the AC Milan' logo before their Serie A football match AC Milan vs Lazio. AFP PHOTO / PACO SERINELLI (Photo by PACO SERINELLI / AFP)
Vágólapra másolva!
Az AC Milan tulajdonosainak elegük lett a csapat vergődéséből és az egymást váltó szerény képességű edzőkből, ezért spanyol lapértesülések szerint komoly erőket mozgósítanak, hogy elcsábítsák a Manchester Citytől Pep Guardiolát.

A katalán szakembernek 2021-ig szól a szerződése a Premier League-bajnokánál, azaz, ha az olasz klub nem akar addig várni, akkor ki kell őt vásárolnia az angoloktól.

A lap szerint a tulajdonosoknak Marco Giampaolo kirúgása, illetve Stefano Pioli kinevezése után lett elegük abból, hogy a 18-szoros bajnok és hétszere BEK-, illetve BL-győztes kispadján egymást váltják a tapasztalat és/vagy eredmény nélküli edzők. Massimiliano Allegri 2014-es távozása óta Pioli a kilencedik próbálkozó a kispadon. Ezért nézték most ki maguknak a legjobbat Pep Guardiola személyében, aki 2001 és 2003 között előbb a Bresciában, majd az AS Romában töltött egy-egy szezont, azaz ismeri a közeget és beszéli a nyelvet.

A tulajdonosok a klub irodaházának legfelső emeletén is takarítást terveznek, mert a Paolo Maldin, Zvonimir Boban sportigazgató páros munkájával sem elégedettek. Az ő helyükre az Ajax sportigazgatóját, Marc Overmarsot szeretnék megszerezni.

Az AC Milan hét forduló után 3 győzelemmel és 4 vereséggel, azaz 9 ponttal a 20 csapatos tabella 13. helyén áll.