Az Espanyol kiütötte a Ludogorecet a Fradi csoportjában

Horizontal
Espanyol's Argentinian forward Facundo Ferreyra (R) celebrates after scoring a goal during the UEFA Europa League Group H football match between Espanyol and Ludogorets Razgrad, at the RCDE Stadium in Cornella de Llobregat near Barcelona, on November 7, 2019. (Photo by PAU BARRENA / AFP)
Vágólapra másolva!
Az Európa-liga H csoportjában az Espanyol 6-0-ra kitütte hazai pályán a bolgár Ludogorecet és ezzel biztosan továbbjutott. Mivel a Fradi pontot szerzett otthon a CSZKA Moszkva ellen, így még mindig reális esélye van a továbbjutásra a magyar bajnoknak. A Manchester United simán verte a Partizant és továbbjutott a csoportjából.

A H csoport másik mérkőzésén már az első félidőben eldőlt minden. Barcelonában az Espanyol már a 4. percben megszerezte a vezetést a Ludogorec ellen, a 12-ben pedig emberelőnybe is került. A 19. percben már két gól volt a katalán együttes előnye, majd a 35-ben újabb pirosat kapott a bolgár csapat, egy perccel később pedig 3-0 volt az állás.

A második játékrészben még hármat hozzá tudott tenni az Espanyol, amely ezzel a kiütéssel már 10 pontos, és már biztosan továbbjutott a csoportból. A Ludogorec a második hat ponttal, a Fradi a harmadik öttel.

Az L csoportban az idén bukdácsoló Manchester United az első félidőben kétgólos előnyre tett szert a Partizan Belgrad ellen, a vezető találatot a 18 éves Mason Greenwood szerezte, majd a francia Anthony Martial növelte az előnyt. A szünet után Marcus Rashford is betalált, kialakítva ezzel a 3-0-s végeredményt. A Vörös Ördögök továbbra is az élen állnak ebben a négyesben, és már matematikailag is továbbjutottak.

Az I csoportban a két éllovas, a Wolfsburg és a Gent találkozott. A német csapat az első félidőben megszerezte a vezetést, de a belgák az 50. percben Jaremcsuk fantasztikus bombagóljával egyenlítettek.

Sőt, ennyivel nem elégedtek meg a vendégek, akik további két góllal fordítottak, megnyerték a mérkőzést, és vezetik a csoportot.

Ugyanebben a csoportban a St. Etienne már kétgólos előnyben is volt az Olekszandrija otthonában, de az ukrán csapat a hajrában döntetlenre mentette a mérkőzést.

A Wolverhampton a 92. percben szerezte meg a győzelmet a Slovan Bratislava ellen, amelyben Holman Dávid nem lépett pályára.

Európa-liga, csoportkör, 4. forduló:

G csoport:
Glasgow Rangers (skót)-FC Porto (portugál) 2-0 (0-0)
Feyenoord (holland)-Young Boys (svájci) 1-1 (1-0)
Az állás: 1. Young Boys 7 pont (6-4), 2. Rangers 7 (5-3), 3. Feyenoord 4 (3-4), 4. Porto 4 (3-6)

I csoport:
VfL Wolfsburg (német)-Gent (belga) 1-3 (1-0)
Olekszandrija (ukrán)-St. Etienne (francia) 2-2 (0-1)
Az állás: 1. Gent 8 pont, 2. Vfl Wolfsburg 5, 3. St. Etienne 3, 4. Olekszandrija 3

J csoport:
Borussia Mönchengladbach (német)-AS Roma (olasz) 2-1 (1-0)
Wolfsberg (osztrák)-Basaksehir (török) 0-3 (0-0)
Az állás: 1. Basaksehir 7 pont, 2. Borussia Mönchengladbach 5, 3. AS Roma 5, 4. Wolfsberg 4

K csoport:
Wolverhampton Wanderers (angol)-Slovan Bratislava (szlovák) 1-0 (0-0)
Braga (portugál)-Besiktas (török) 3-1 (2-1)
Az állás: 1. Braga 10 pont, 2. Wolverhampton 9, 3. Slovan Bratislava 4, 4. Besiktas 0

L csoport:
Manchester United (angol)-Partizan Beograd (szerb) 3-0 (2-0)
Asztana (kazah)-AZ Alkmaar (holland) 0-5 (0-1)
Az állás: 1. (és továbbjutott) Manchester United 10 pont, 2. AZ Alkmaar 8, 3. Partizan Beograd 4, 4. Asztana 0

H csoport:
Espanyol (spanyol)-Ludogorec (bolgár) 6-0 (3-0)
Ferencváros-CSZKA Moszkva (orosz) 0-0
Az állás: 1. (és továbbjutott) Espanyol 10 pont, 2. Ludogorec 6, 3. Ferencváros 5, 4. CSZKA Moszkva 1