Vágólapra másolva!
Maurizio Sarri, a Juventus vezetőedzője az utolsó két meccsen mindkétszer lecserélte a csapat legnagyobb sztárját, Cristiano Ronaldót. A portugál szemmel láthatóan nem élvezte a helyzetet, de a Luxemburg elleni válogatott meccs után elismerte, nem volt százszázalékos állapotban.

Sarri a Lokomotiv Moszkva elleni BL-meccsen és a Milan elleni bajnokin is lecserélte Ronaldót, ráadsául a Milan ellen már az 54. percben lehozta, CR pedig egyből az öltözőbe viharzott.

Ezt követően a portugál a Litvánia elleni Eb-selejtezőn mesterhármast szerzett 92 perc alatt, majd Luxemburg ellen is betalált, de vasárnap már 90 percet kapott a válogatottban.

Cristiano Ronaldo a Luxemburg elleni meccsen Forrás: AFP/John Thys

„Az utóbbi három hétben úgy játszottam, hogy nem voltam teljesen rendben.

de örülök, ha segíthetek a klubomnak és a válogatottnak. A pályafutásom során elkerültek a súlyos sérülések, általában ötven-hatvan meccsen lépek pályára egy szezonban, de most valami nincs rendben" – mondta az újságíróknak a válogatott meccs után Ronaldo.

A portugál válogatott címvédőként kiharcolta a részvételt a 2020-as Európa-bajnokságon, miután 2-0-ra nyert Luxemburg ellen.

„A cél az volt, hogy jussunk ki. A 2016-os siker nem jelenti azt, hogy mi vagyunk a torna esélyesei. Nehéz legyőzni a csapatunkat, de szerintem nem mi vagyunk a favoritok. Nagyon boldog vagyok, hogy az ötödik Európa-bajnokságomra készülhetek" – tette hozzá CR, aki 99 gólnál jár a válogatottban.