Vágólapra másolva!
Nagyon feszült a helyzet Barcelonában. A klub sportigazgatója, Eric Abidal szerint a játékosok hibája, hogy edzőt kellett váltani. Lionel Messi nyilvánosan reagált a francia szavaira, neveket vár tőle.

A Barcelona hatszoros aranylabdás klasszisa, Lionel Messi, tőle szokatlan módon nyilvánosan vonta kérdőre a klub sportigazgatóját, korábbi csapattársát, Eric Abidalt. Messit azzal sikerült felbosszantani, hogy Abidal azt mondta, a játékosok miatt kellett kirúgniuk a csapat edzőjét, Ernesto Valverdét, ugyanis nem dolgoztak elég keményen.

Lionel Messi és Eric Abidal között a pályán még minden rendben volt Forrás: AFP/Miguel Riopa

Messi konkrét neveket vár a franciától, ahelyett, hogy az összes játékos nevét besározná a sportvezető, akinek Messi szerint vállalnia kellene a felelősséget a tetteiért. A Barcelona szurkolói azért is lehetnek kétségbe esve, mert

állítólag Messi szerződésében van egy kitétel, ami alapján ingyen eligazolhat a klubtól nyáron, ha akar.


Abidal a Sport című lapnak mondta el, hogy sok játékos nem volt elégedett Valverdével, és nem is dolgoztak túl keményen, de a francia szerint a kommunikációval is gond volt a játékosok és a stáb között, ezt pedig ő, mint korábbi játékos észre is vette. Abidal elmondása szerint a december közepi Clásico után kezdett új megoldást keresni. Miután pedig Xavi Hernández és Ronald Koeman sem vállalta a feladatot, Quique Setiénre esett a választás.

Lionel Messi szerint gondok vannak a klubvezetésben Forrás: NurPhoto/Jose Breton/NurPhoto/Jose Breton

Messi tőle szokatlan módon az Instagramon reagált Abidal szavaira.

„Az ember, aki a sportigazgatói feladatokért felel, azt mondja, sok játékos elégedetlen volt és nem dolgozott elég keményen. Őszintén, nem szeretem az ilyesmit, de azt gondolom, mindenki felelős a saját döntéseiért. A játékosok azért, ami a pályán történik. Mi vagyunk az elsők, akikben tudatosul, ha nem vagyunk elég jók. A sportigazgató is vállalja a felelősségét, elsősorban a döntéseiért. Végül azt gondolom,

és olyan dolgokról kezdenek beszélni, ami nem igaz" – írta Messi.

Messi eddig sem volt teljesen megelégedve a klubvezetők munkájával. Az argentin szerette volna, ha sikerül visszaszerezni Neymart, és abban sem biztos, hogy mindent megtettek azért, hogy Xavi legyen a csapat edzője. Ráadásul a januári átigazolási időszakban nem sikerült csatárt igazolni, miközben Luis Suárez és Ousmane Dembelé is sérült. Közben két csatárt - Carlos Pérezt és Abel Ruizt - is eladott a klub.