Társoldalunk:

Lionel Messi olyan csapatban akar játszani, amely esélyes a BL-győzelemre

2020.02.12. 12:59

A Barcelona négyszeres Bajnokok Ligája (BL) győztes játékosának szerződése tartalmaz egy záradékot, mely alapján a világbajnoki ezüstérmes focista akár ingyen is távozhat a klubtól, ha nem érzi jól magát. Messit elsősorban már nem a pénz motiválja, szeretne az utolsó aktív éveiben is a csúcsra törni.

A 32 éves argentin válogatott labdarúgó a múlt héten szóváltásba keveredett a Barcelona sportigazgatójával, Eric Abidallal. A korábbi csapattárs nyíltan kritizálta a játékosokat, mert szerinte nem dolgoztak elég keményen, aminek a vége egy edzőváltás lett. A katalánok csatára tőle szokatlanul nem hagyta annyiban a történteket és saját közösségi oldalán ment neki Abidalnak azzal, hogy általánosítás helyett, inkább konkrét neveket mondjon.

Lionel Messi és Eric Abidal között a pályán még megvolt az összhang.Forrás: AFP/Miguel Riopa

Messi saját jövőjével kapcsolatban elmondta, hogy olyan helyen szeretne játszani pályafutása utolsó aktív éveiben, ahol az európai futball színpadán is eredményes lehet. A hatszoros aranylabdás klasszis nem akarja elpazarolni a karrierje hátralevő részét. A Barcelona a legmagasabb szinten, a Bajnokok Ligájában utoljára 2015-ben tudott nyerni, azóta az egyenes kieséses szakaszban nem megy az együttesnek.

A Messivel kapcsolatos híreknek a Manchester City csapatánál örülnek a legjobban, mert az angol klub már 2008-ban meg akarta vásárolni a válogatott labdarúgót. A Barcelona korábbi edzője, a City jelenlegi irányítója, Pep Guardiola örülne újra a közös munkának, az arab tulajdonosok pedig minden bizonnyal könnyen rá tudnának ígérni a katalánok heti 1 millió fontos fizetési ajánlatára.