Társoldalunk:

Újabb két meccs: így készülnek C. Ronaldóék az Európa-bajnokságra

2020.02.20. 17:30

A címvédő portugál labdarúgó-válogatott a szlovén és a máltai csapat ellen is felkészülési mérkőzést vív a nyári Európa-bajnokság előtt.

A helyi sportági szövetség csütörtöki bejelentése szerint a nemzeti együttes május 31-én Ljubljanában szerepel a szlovén szövetség alapításának 100. évfordulója alkalmából szervezett összecsapáson, majd június 9-én hazai pályán fogadja a máltaiakat.

Alakul Cristiano Ronaldóék felkészülési programjaForrás: Sputnik/Vladimir Pesnya

A portugálokra addig még három felkészülési mérkőzés vár: Katarban egy nemzetközi tornán Belgium (március 27.) és Oroszország (március 30.) legjobbjaival találkoznak, míg június 5-én Madridban a spanyolok vendégei lesznek.

A címvédő az Európa-bajnokságon a franciákkal, a németekkel és egy pótselejtezős együttessel került az F csoportba, utóbbi akár a magyar válogatott is lehet. A portugálok a pótselejtező továbbjutójával és a világbajnok franciákkal a Puskás Arénában csapnak össze.

A június 12-én kezdődő Eb-t 12 ország egy-egy városában rendezik, Budapesten a Puskás Arénában három csoportmeccs mellett egy nyolcaddöntő lesz.