Társoldalunk:

Az egész Kárpát-medence énekelte szombaton a Nélküled című számot

2020.03.28. 21:20

Szombaton délután 16.50-től, azaz a hivatalos meccskezdés előtt 10 perccel – közösen énekelte a dunaszerdahelyi DAC 1904 klubhimnuszát az egész Kárpát-medence. A labdarúgó klub felhívására számos felvidéki, magyarországi, erdélyi, vajdasági és kárpátaljai sportegyesület és egyéb szervezet csatlakozott, így magyarok ezrei énekelték egyszerre az Ismerős Arcok Nélküled című dalát.

Szétszakítva, mindenki saját ablakából, balkonjáról vagy udvarából, de mégis az összetartozás érzésével vett részt a kezdeményezésben. A klub tervei szerint a közös éneklést jövő szombaton, 2020. április 4-én ugyanebben az időben, 16:50-kor megismétlik.

„Ma azért is énekeltünk, hogy áténekeljük az újra lezárt határokat, és hogy közösségünk minden tagja érezze azt, hogy az összefogásban van a valódi erő. Összetartozunk, és senki sincs egyedül. Sokan énekeltek ma velünk az egész Kárpát-medencében, és szeretnénk ezt jövő szombaton megismételni, ezzel is jelezve az egységet, kitartást és egymás támogatását" – nyilatkozta Világi Oszkár, a DAC 1904 labdarúgóklub tulajdonosa.

A DAC futballklub és az YBS fanklub ezzel a mai közös akcióval egyúttal köszönetét és háláját szeretné kifejezni mindenkinek, aki a koronavírus-járvány miatti különösen nehéz helyzetben minden nap erőn felül dolgozik a közösségért.

A szlovák labdarúgó-bajnokság, a Fortuna Liga március 7-e óta szünetel a betegség terjedése miatt. A dunaszerdahelyi csapat játékosai saját otthonaikban, egyénileg készülnek a folytatásra, míg a szurkolók azt a pillanatot várják, amikor újra elfoglalhatják a helyüket a lelátókon.

„Ezekben a napokban nem az a legfontosabb, ki melyik csapatnak szurkol, mert csak teljes összefogással tudunk küzdeni, csak közösen leszünk igazán erősek. Mertünk nagyot álmodni, azzal a céllal, hogy ne csak a DAC szurkolói, hanem az egész magyarság bekapcsolódjon a mai éneklésbe. Úgy érzem, ez sikerült is, hiszen a visszajelzések alapján az anyaországi szurkolói csoportok mellett ma velünk énekeltek az erdélyi, vajdasági és kárpátaljai magyarok is" – osztotta meg gondolatait Domonkos Roland, az YBS fanklub elnöke.