Vágólapra másolva!
Komoly fizetéscsökkentésre számíthatnak az NB II-ben szereplő ETO FC Győr játékosai stábtagjai, mondta el Soós Imre ügyvezető.

A koronavírus terjedése miatt a klub rendkívül nehéz helyzetben került, a bajnokság szünetel, a bevételkiesést pedig csak megszorításokkal lehet némileg ellensúlyozni.

"A sportpiaci szereplőket is rendkívül érzékenyen érinti a megváltozott gazdasági helyzet. A megváltozott körülmények között, ahogy a világ valamennyi bajnokságában, úgy nálunk sem tudjuk garantálni a jövőt illetően az első csapat játékosainak és a szakmai stábnak, hogy a szerződésükben foglalt összegeket fizessük meg a későbbiekben. Nem tudjuk, hogyan alakul a jövő, nem látjuk, hogy a gazdasági megszorítások milyen hatással bírnak az elkövetkezendő időszakra.

Drasztikus fizetéscsökkentésre tettünk javaslatot az első keret tagjainak és ezt minden futballista elfogadta és aláírta a közös megegyezéssel módosított megállapodását.

Egyelőre fogalmunk sincs, hogy mikor kezdődnek az edzések és mikor, hogyan folytatódik a bajnokság, bár a jelenlegi helyzetben nem is ez a legfontosabb"
- mondta a klubvezető.

Soós a Nemzeti Sport Online-nak azt is elárulta, hogy két csatár (egyikük Horváth Zoltán) úgy fogadta el a fizetéscsökkentést, ha a szerződését június 30-ig rövidítik le. Ugyanezt az eljárást alkalmazták Kondás Elemérnél is, a vezetőedző pedig azóta el is hagyta Győrt.