Az UEFA pénzbírságot szabott ki a Rangersre és a Celticre

fbl Horizontal BUST HEADSHOT
Rangers' English manager Steven Gerrard awaits kick off in the UEFA Europa League Group G football match between Rangers and Villarreal at Ibrox Stadium in Glasgow, Scotland on November 29, 2018. (Photo by ANDY BUCHANAN / AFP)
Vágólapra másolva!
Az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) a Celtic és a Rangers gárdáját is pénzbírsággal büntette.

Az UEFA fegyelmi bizottsága 20 500 eurós (7,36 millió forintos) büntetést rótt ki a Rangersre, amelynek szurkolói három esetben bizonyultak vétkesnek. Az Európa-ligában a Braga elleni hazai találkozón egy skót drukker beszaladt a játéktérre, illetve ugyanazon a találkozón a Rangers-szurkolók petárdákat dobáltak. Előbbi 10 ezer, utóbbi 5250 eurós tételt jelentett. További 5250 eurót kell fizetnie a Rangersnek, amiért drukkerei a következő körben a Bayer Leverkusen elleni hazai összecsapás során különböző tárgyakat dobtak a lelátóról a játéktérre.

A Celtic viszont amiatt bűnhődik, mert a Köbenhavn elleni idegenbeli El-mérkőzésüket miattuk csak késve lehetett elkezdeni. A késés miatt külön büntették a klubot és a csapat vezetőedzőjét: a Celticnek 15 ezer eurót kell fizetnie, míg Neil Lennon írásos figyelmeztetésben részesült.