Kirúgták a belga csapatától Samir Nasrit

Samir Nasri
Sevilla's new French player Samir Nasri gives a press conference, during his official presentation at the Ramon Sanchez Pizjuan stadium in Sevilla on September 1, 2016. / AFP PHOTO / CRISTINA QUICLER
Vágólapra másolva!
Samir Nasrit elküldi az RSC Anderlecht labdarúgócsapata, mivel megsértette a koronavírus-járvány miatt a klub által bevezetett előírásokat.

Belga és brit sajtóértesülések szerint a francia középpályás hetek óta nem adott életjelet magáról: a keretből egyedüliként nem tájékoztatta a szakvezetést arról, hogy milyen egyéni edzésmunkát végzett, továbbá elmulasztotta értesíteni az együttest arról is, hogy elutazott Dubajba.

A 32 éves futballista szerződése nyáron járna le, de klubjának lehetősége lett volna a hosszabbításra. A kétszeres angol bajnok Nasri egykori csapattársától, az Anderlechtnél játékos-edzőnek kinevezett Vincent Kompanytól kapott lehetőséget karrierje újraindítására, miután letöltötte 18 hónapos eltiltását a tiltott intravénás kezelése után, de nem sikerült formába lendülnie. Nyolc találkozón kétszer volt eredményes, mielőtt októbertől különböző sérülések miatt harcképtelenné vált.

Samir Nasri pályafutásának lassan vége lesz, ha így folytatja Forrás: AFP/Cristina Quicler

Nasri kétszeres angol bajnok volt a Manchester Cityvel, a francia válogatottban 41 alkalommal lépett pályára. Korábban szerepelt még az Olympique Marseille és az Arsenal színeiben, illetve később a Sevillában kölcsönben, ott bukott le a doppingszabályok megsértésével.

Európában elsőként a belga bajnokságot nyilvánították befejezettnek, az Anderlecht mindössze a nyolcadik helyen zárt. Ez részben a rossz szezonkezdésnek volt köszönhető. Kompany már augusztusban távozott, helyét a walesi Simon Davies vette át.