Vágólapra másolva!
A Ferencváros történetének egyik nehéz időszakában, a fővárosi csapat NB II-es korszakában csatlakozott a klubhoz Paul Shaw. Az angol támadó 20 másodosztályú gólja is nagyon kellett ahhoz, hogy az FTC maga mögött hagyja az NB II-es éveket, és a csapat szépen lassan visszakerüljön a helyére. Shaw nem zárja ki annak a lehetőségét, hogy egyszer visszatér a Fradihoz.

A korábbi angol csatár karrierje és élete igen kacifántosan alakult: egy angol kisvárosból származik, de hamar a legendás Arsenalnál találta magát. Dolgozott együtt Arsene Wengerrel és Dennis Bergkamppal, megjárt 11 angol klubot, játszott a Premier League-ben, de a másod-, harmad- és negyedosztályban is. Magyarországon otthonra talált, ám a futball végül a Budapesttől több mint 8000 kilométerre lévő Orlandóba vitte. Paul Shaw a fradi.hu-nak nyilatkozott:

– mondta a korábbi támadó, aki hozzátette, hogy imádta a régi stadiont, jó volt abban a remek atmoszférában játszani.

Shaw felidézte az első hazai tétmeccsét is a zöld-fehér csapatban.

„Egészen pontosan az első hazai meccsem van előttem. Talán nem is véletlen, hiszen két gólt is szereztem, kiváló hangulatban játszottunk, különleges nap az az életemben."

„A magyar játékosok mind befogadóak voltak. Ha valakiket ki kellene emelnem, akkor az egyikük Dragóner Attila lenne. Hihetetlenül segítőkész volt, mindig mondta, hogy szóljak, ha szükségem van valamire, rendszeresen érdeklődött a családomról is, hogy rendben vagyunk-e. De nagyon

szerencsésnek érzem magam, hogy együtt játszhattam Lipcsei Péterrel is. Nagyszerű ember és elképesztő játékos,

nagyon jó lett volna, ha 10 évvel fiatalabban kerülünk egy csapatba. Kiválóan látott a pályán, egyszerűen tökéletes játékostárs volt egy csatár számára" – mondta a korábbi csapattársairól az egykori angol csatár.

Paul Shaw egyszer visszatérhet a Fradiba Forrás: MTI/Kovács Tamás

Shaw jelenleg az MLS-ben szereplő Orlando utánpótlásában dolgozik, immár nyolc éve, de elmondása szerint soha nem lehet tudni, hogy mit hoz a jövő.

„A korosztályos csapatok technikai igazgatója vagyok. Az összes edző és játékos munkáját figyelnem kell a legkisebbektől egészen a 18 évesekig. Örülök, hogy fiatalokkal dolgozatok, besegítek az edzőknek, de előfordulhat, hogy egyszer majd jobban áttérnék a menedzseri vagy edzői munkára.

Ki tudja, egyszer akár a Fradiba is visszatérhetek."

A teljes interjút ide kattintva olvashatja el.