Megtörtént az első lépés a La Liga újraindításával kapcsolatban

FC Barcelona v Real Madrid - Copa del Rey Semi Final FOOTBALL MATCH FCB FC Barcelona Real Madrid Camp Nou Stadium Urbanandsport NurPhoto spanish cup Copa del Rey sports news
Leo Messi and Sergio Ramos during the match between FC Barcelona and Real Madrid corresponding to the first leg of the 1/2 final of the spanish cup, played at the Camp Nou Stadium, on 06th February 2019, in Barcelona, Spain. -- (Photo by Urbanandsport/NurPhoto)
Vágólapra másolva!
A spanyol sportminisztérium csütörtökön elfogadta az élvonalbeli labdarúgó-bajnokság irányítóinak tervét arra vonatkozóan, hogyan végzik majd el a koronavírusteszteket a játékosokon, mielőtt újrakezdhetnék az edzéseket.

A futballisták március első fele óta arra kényszerülnek, hogy otthon tartsák magukat formában, a La Liga küzdelmeit ugyanis március 13-án felfüggesztették, ugyanakkor a legutóbbi tervek arról szóltak, hogy júniusban folytatnák a pontvadászatot. Pedro Sanchez miniszterelnök ráadásul már bejelentette, hogy jövő hétfőtől a labdarúgók elkezdhetik az egyéni edzéseket a klubok létesítményeiben.

A sportminisztérium a La Liga, a Spanyol Labdarúgó Szövetség, valamint a futballisták érdekvédelmi szervezetének képviselőivel, illetve a legnagyobb egyesületek, így a Real Madrid, a Barcelona és az Atlético Madrid vezetőivel egyeztetett a folytatás részleteinek kidolgozásáról. A minisztérium tájékoztatása szerint a klubok orvosi stábjai megkapják a jogosultságot ahhoz, hogy elvégezzék a játékosokon a koronavírusteszteket. A bajnokság újraindításának terve négy szakaszból áll, ennek második része az egyéni edzések elvégzése. A harmadik szakaszban kisebb csoportokban tréningezhetnek majd a futballisták, míg az utolsó etap a korábban is megszokott edzések megtartása lesz.

Az élvonalbeli mérkőzéseket csak akkor tudják lejátszani, amikor a negyedik szakasz legalább két hétig eltart. A La Liga mostani szezonjából 11 forduló van hátra, és a Király Kupa döntőjét is le kell még játszani. Javier Tebas, a La Liga elnöke korábban azt mondta, ha nem fejezik be a bajnokságot, az akár összesen egymilliárd eurós veszteséget is eredményezhet.