Kazincbarcikáról került be a Mönchengladbach csapatába

Coronavirus - Mönchengladbach MEDICINE AND HEALTH diseases SCIENCE soccer Covid-19 Coronavirus Bundesliga Cardboard Comrades
29 April 2020, North Rhine-Westphalia, Mönchengladbach: Cardboard displays from fans of Borussia Mönchengladbach can be found in the north curve in Borussia-Park. The fans of Borussia Mönchengladbach want to contribute to a better atmosphere at possible ghost games in the German Football League. In order to spare the TV viewers and the professionals the view of the empty stadium seats, cardboard figures with the likeness of the supporters are set up. Photo: Marius Becker/dpa - IMPORTANT NOTE: In accordance with the regulations of the DFL Deutsche Fußball Liga and the DFB Deutscher Fußball-Bund, it is prohibited to exploit or have exploited in the stadium and/or from the game taken photographs in the form of sequence images and/or video-like photo series.
Vágólapra másolva!
1963 óta a hatodik legtöbb bajnoki pontot szerezte Németországban a csapat. Ötször volt bajnok a Bundesligában, ennél többször csak a Bayern München. Kétszer nyert UEFA-kupát, szerepelt BEK- döntőben. A hétvégén megszerezheti a háromezredik Bundesliga-gólját. Náluk többet csak három csapat ért el.

A Borussia Mönchengladbach minden mutató tekintetében a szövetségi liga egyik legeredményesebb csapata. Ráadásul nagyon népszerű is.

A 2018-19-es szezonban ők rendelkeztek az ötödik legnagyobb hazai szurkolótáborral. 49.461 volt az átlagnézőszám a Borussia Parkban.

A klub is igyekszik mindent megtenni, hogy a szurkolói kedvében járjon.

A karantén ideje alatt zseniális tervet eszeltek ki a vezetők: életnagyságú fényképeket kértek a szurkolóktól, és ezekkel fogják benépesíteni a stadionjukat addig, míg nem foglalhatják el a drukkerek a megszokott helyüket. Továbbá világméretű kórust szerveztek leghűségesebb rajongóikból. A „Die Seele brent" című, égő lélekről szóló klubhimnuszt adhatták elő szurkolói, és ezt képpel és hanggal továbbíthatták a virtuális kórus szervezőinek. Ők a hatalmas választékból kiválasztották a nekik leginkább tetsző előadásokat.

A Borrussia Mönchengladbach stadionja a kartonszurkolókkal. Az egyikük a kazincbarcikai Zoltán lesz. Forrás: dpa Picture-Alliance via AFP/Marius Becker

Természetesen nem maradhatott ki a jelöltek közül a Gladbach szurkolói klubjának egyetlen Magyarországon élő tagja.

A jócskán a nagy sikerek után született Zoltán évtizedek óta a csapat megszállott szurkolója.

A pályafutása utolsó fázisában ott játszó Oliver Neuville miatt kedvelte meg a Gladbachot, és lett egy életre elkötelezett. Ugyan Zoltán saját bevallása szerint vannak a világon tőle jobb hangú szurkolói is a csapatnak, mégis elküldte a saját anyagát Kazincbarcikáról Észak-Rajna Vesztfáliába.

Ezzel pedig bekerült a gladbachi énekválogatottba. Úgyhogy amikor felcsendül a Borussia Mönchengladbach legfanatikusabb szurkolói által előadott himnusz, őt is láthatják-hallhatják világszerte. A felvételen a harmadik sor jobb szélén található. Ahogy a fényképe is ott lesz majd az üres Borussia Parkban a többi óriási szurkolóéval együtt. Az biztos, hogy a hétvégi Borussia Mönchengladbach-Bayer Leverkusen Bajnokok Ligája indulást is döntően befolyásoló rangadón a pályán nem lesz magyar focista. Ám a hazai táborban lesz magyar szurkoló fényképe. És az egész világ hallhatja a kazincbarcikai fiatalember hangját a különleges kórusban.