Vágólapra másolva!
Szerdán zárt kapuk mögött rendezik meg a címvédő Ferencváros és ősi riválisa, az Újpest összecsapását; a labdarúgó OTP Bank Liga 20. fordulójából elhalasztott rangadóval a két csapat a lejátszott mérkőzéseket tekintve utoléri a mezőnyt.

A koronavírus-járvány miatti kényszerszünetet követően a zöld-fehérek már folytatták szereplésüket, ugyanis szombaton pótolták a Debrecen ellen az első fordulóból elhalasztott találkozójukat. Szergej Rebrov együttese ugyan korán hátrányba került a Groupama Arénában, de Sigér Dávid duplájának köszönhetően fordított, és otthon tartotta a három pontot. A listavezető FTC ezzel

hat pontra növelte előnyét a második MOL Fehérvár FC-vel szemben, és ha a derbin is diadalmaskodna, akkor már-már látótávolságon kívülre kerülne.

Szurkolók nélkül nem lesz ugyanaz az Újpest-Fradi rangadó Forrás: MTI/Koszticsák Szilárd

Szergej Rebrov Fradi-edzőként az ötödik Újpest elleni összecsapására készül.

„A derbi a szurkolóink számára kiemelt mérkőzés, tudom, hogy minden évben az Újpest elleni meccseket várják a legjobban.

Sajnálom, hogy ezúttal nem kísérhetnek el minket a drukkereink, hiszen miattuk is emlékezetesek ezek az összecsapások, az ő támogatásuk nagyon sokat jelent a csapatnak. Ettől függetlenül győzni szeretnénk, nagyon fontos volna újabb pontokat szereznünk – árulta el a fradi.hu-nak a zöld-fehér együttes ukrán trénere.

Szergej Rebrov tudja, mit jelent a szurkolóknak az Újpest elleni meccs Forrás: MTI/Kovács Tamás

A Ferencváros csapatkapitánya, Lovrencsics Gergő az Origónak elárulta, hogy az Újpest elleni meccs duplán fontos lesz.

„Senkinek nem kell bemutatnom, mit jelent az Újpest elleni mérkőzés. És ez még akkor is igaz, ha ezúttal nem lesznek szurkolók a stadionban.

Győzni megyünk Újpestre is, mindent megteszünk, hogy örömet okozzunk a drukkereinknek. Biztos vagyok benne, hogy jó mérkőzést játszunk majd,

mivel a derbik mindig kiélezett csatát hoznak. A legfontosabb a győzelem, már csak azért is, mert akkor újabb három ponttal közelebb kerülünk a bajnoki címhez."

Lovrencsics Gergő Újpesten is győzelmet vár Forrás: MTI/Koszticsák Szilárd

Ez lesz a két ősi rivális 228. bajnoki mérkőzése, az eddigi találkozókon 104 ferencvárosi győzelem és 62 döntetlen mellett 61 alkalommal nyertek a lila-fehérek, a gólkülönbség pedig 422-314 a zöld-fehérek javára. A mérkőzés játékvezetője Berke Balázs lesz.

pláne egy Simon Krisztiánnak, aki már a 6-0-s meccsen is ott volt. De az ellenfél is így lesz ezzel, alkalmazkodnunk kell ehhez. Rendkívül kemény és idegőrlő egy hónapra számítok, de bízom benne, hogy egy Újpestnek nem kell majd számolni a pontokat a végén, és nagyon hamar biztosítjuk majd a bennmaradást" – mondta az Origónak az Újpest 25 éves csatára, Novothny Soma.

Miha Blazic és Novothny Soma versenyfutása Fotó: Csudai Sándor - Origo

A lila-fehér klub múlt héten közleményben tudtatta, hogy az MLSZ infrastruktúra szakértői a pályát rendben találták, a hivatalos engedélyt megadták az Újpest FC részére, így az ősi rivális Ferencvárost május 27-én a Szusza Ferenc Stadionban fogadja majd a csapat.

A két klub legutóbbi egymás elleni mérkőzését október 19-én rendezték, a Groupama Arénában 19 ezer néző előtt Franck Boli gólja döntött a hazaiak javára.

A Megyeri úton legutóbb 2019. február 9-án találkozott az Újpest és a Fradi, akkor 1-1-s döntetlen született.