Vágólapra másolva!
Az OTP Bank Liga 27. fordulójának szombati nyitómeccsén a Magyar Kupát ezüstéremmel záró Mezőkövesd a 11., kiesőhelyen álló Paksot fogadta. A találkozó legnagyobb kérdése az volt hazai részről, hogy üldözőbe tudják-e venni a második helyen álló, hatpontos előnnyel rendelkező Mol Fehérvárt. A vendégeknek pedig létfontosságú volt a pontszerzés, hogy elkerüljenek a kiesőhelyről a tabellán. A meccs 2-0-s paksi sikerrel ért véget, amivel sikerült a tabella 8. helyére feljönni, és az esti Újpest - Honvéd találkozó előtt az újpestiek így a kiesést jelentő, 11. helyről várhatják majd a mérkőzésüket.

A találkozónak úgy vághattak neki a paksiak, hogy a bajnokságban kettőből kétszer már megverték a kövesdi csapatot. Kuttor Attila együttese pedig egy szerdai, vesztes Magyar Kupa-döntő után érkezett a mérkőzésre. Az összecsapásra kilátogatott a magyar nemzeti tizenegy szövetségi kapitánya, Marco Rossi is.

A találkozó

első komoly helyzetére öt percet sem kellett várni. Egy labdaszerzést követően egy gyors akció után Zivzivadze szépen gurított el Rácz mellett, de végül a kapufáról kipattant a labda.

A Mezőkövesden egyáltalán nem látszott, hogy fásultabb lenne a hét közepi találkozója miatt, ugyanakkor a felállt paksi védelemmel szemben nehezen találták az ellenszert. A 16. percben a vendégek előtt is komoly lehetőség adódott, egy szögletet követően Windecker fejesét kellett Szappanosnak bravúrral a léc fölé tolnia.

Az első félidő további részében a küzdelmes játék dominált, de veszélyes helyzeteket egyik fél sem tudott a másik kapuja előtt kialakítani.

A 43. percben volt egy érdekes eset a kövesdi tizenhatoson belül, amelynek végén a játékvezető kifele ítélt szabadrúgást.

Szavazzon!

Ön szerint tizenegyest kellett volna ítélni?

A második félidő ötödik percében egy saját térfélről elvégzett szabadrúgást követően

a paksiak villámgyorsan felértek a hazaiak kapuja elé, ahol Könyves vezetést szerzett a vendégeknek.

A 61. percben aztán megvolt az esély az előny megduplázására is, Hahn lábában ott volt a második paksi gól, azonban a játékos egy gyönyörű csel után a tizenhatoson belül végül kapu mellé tekert.

Alig három perccel később

Hahn kiváló passza után a házi gólkirály, Könyves jó tíz méterről tekert kapura, és szerezte meg saját maga, valamint csapata második találatát.

A kövesdiek próbáltak szépíteni, de már nem sikerült gólt szerezniük a mérkőzésen, így 2-0-s paksi győzelemmel ért véget a találkozó. A Paks győzelmével az is eldőlt, hogy a Kaposvár a szezon végén biztosan búcsúzik az első osztálytól.