Július közepétől már nézők előtt játszanának a Serie A-ban

662361275 fbl TOPSHOTS Horizontal SPORTS FAN STAND FOOTBALL GENERAL VIEW FLAG LOGO ILLUSTRATION
Inter Milan's supporters light flares during the Italian Serie A football match AC Milan Vs Inter Milan on November 20, 2016 at the 'San Siro Stadium' in Milan. (Photo by GIUSEPPE CACACE / AFP)
Vágólapra másolva!
Gabriele Gravina, az Olasz Labdarúgó Szövetség (FIGC) elnöke szeretné, ha legkésőbb július kézepétől már ismét nézők előtt rendezhetnék a bajnokság mérkőzéseit.

Az elnök a Radio Deejay állomásnak adott nyilatkozatában hangsúlyozta: az Olasz Kupa-elődöntő két, még zárt kapus visszavágójának pénteki, illetve szombati megrendezésével az utolsó lépést is megtették, hogy eloszlassák a kétséget a Serie A befejezésével kapcsolatban.

"Boldog vagyok, de az egész egy darabja,

a szurkolók részvétele még mindig hiányzik. Remélem, ők is hamarosan visszatérhetnek, talán már július elején, de legkésőbb a hónap közepén"

- mondta. Hozzátette: utóbbi megvalósulása - a nézőszámra vonatkozó bármilyen korlátozó intézkedés figyelembevétele ellenére - azt jelenti majd, hogy Olaszországnak sikerült túljutnia egy "különösen sötét időszakon".

Július közepétől már nézők előtt játszanának a Serie A-ban Forrás: AFP/Giuseppe Cacace

Pénteken a Juventus, szombaton a Napoli biztosította a helyét az Olasz Kupa idei fináléjában - előbbi az AC Milant, utóbbi az Internazionalét búcsúztatta a négy között -, amelyre szerdán Rómában kerül sor.

Azt követő hét végén négy mérkőzéssel folytatódik a küzdelem a Serie A-ban, amelyet a koronavírus-járvány miatt március közepén függesztettek fel. A bajnokságból 12 teljes forduló van hátra, az elsőt június 22-24. között rendezik.