Elképesztő motivációt talált a visszatérésre az angol edző

fbl Horizontal
Cardiff City's English manager Neil Warnock applauds supporters as he leaves after the English Premier League football match between Fulham and Cardiff City at Craven Cottage in London on April 27, 2019. - Fulham won the game 1-0. (Photo by Ian KINGTON / AFP) / RESTRICTED TO EDITORIAL USE. No use with unauthorized audio, video, data, fixture lists, club/league logos or 'live' services. Online in-match use limited to 120 images. An additional 40 images may be used in extra time. No video emulation. Social media in-match use limited to 120 images. An additional 40 images may be used in extra time. No use in betting publications, games or single club/league/player publications. /
Vágólapra másolva!
Az angol labdarúgó-bajnokság másodosztályában (Championship) szereplő Middlesbrough még kedden nevezte ki új edzőjét, Neil Warnockot, aki megindokolta, hogy a nyugdíj helyett miért vállalta a könnyűnek éppen nem ígérkező kihívást.

A négy évtizedes edzői pályája során megannyi, zömmel a Premier League-ben, illetve a másodosztályban szereplő csapat kispadján megfordult 71 éves szakember a koronavírus-járvány enyhülése után újrainduló bajnokságban a hátra lévő nyolc mérkőzésen próbálhatja meg a Championshipben tartani a Middlesbrough-t.

"Nem volt kérdés, hogy elvállalom a munkát, amikor megkértek, hogy segítsek. Csak egy kis önbizalmat kell adni a srácoknak, egy kicsit változtatni kell a hangvételen. Mindig azt vártam el a játékosaimtól, hogy mindent bele adjanak.

– utalt a sokat látott szakember a zárt kapus mérkőzések egy ritkán felmerülő előnyére.

A Middlesbrough kedden küldte el a csapat éléről a korábbi angol válogatott futballistát, Jonathan Woodgate-et, azok után, hogy hazai pályán 3-0-ra kikaptak a Swansea-től, és már csak jobb gólkülönbségükkel előzik meg a szintén a 38 forduló alatt szintén 41 pontot gyűjtő, de már a 22., azaz kiesést jelentő helyen álló Hull Cityt. A 'Boro két éve osztályozón maradt le a feljutásról, de még tavaly is csak egy ponttal csúszott le a rájátszásról, és mindkét szezonban több mint 70 pontot gyűjtött, amitől idén már biztos, hogy messze elmarad.